реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Невже Рабиновича не буде у Верховній Раді?

Голова Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Сергій Кальченко зареєстрував у парламенті два проєкти постанов про дострокове припинення повноважень народних депутатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського у зв‘язку з припиненням громадянства України.

Причиною позбавлення їх мандату є наявність громадянства Ізраїлю, що несумісне з українськими законами.

Народного депутата Вадима Рабіновича було обрано в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Водночас Ігоря Васильковського обрано в одномандатному виборчому окрузі №139 (Одеська область) від політичної партії "Слуга народу".

Як та Україна тримається, якщо її законодавцями є такі, як Вадим Рабінович? У радянські роки його судили за розтрату в особливо великих розмірах. Певно, там він і підсів на гачок КДБ, ставши агентом з кличкою "Жолудь", що визнавав і сам Рабинович. Проте в незалежній Україні він стає ...бізнесменом і депутатом. Вивіз в Ізраїль багатокілограмову "Менору" із золота - так просто вивезти золото через кордон же не можна, а у вигляді релігійної речі можна...

У політиці відзначається відверто проросійськими поглядами - очевидно, "Жолудь" продовжує служити ФСБ чи ГРУ росії... Проте єерейські організації обрали його своїм головою.

Вікіпедія пише: "Також важливим є той факт, що при оформленні документів в Ізраїлі Рабінович взяв собі ім'я Давид. З інформації, наданої журналістом, відомо, що Рабінович був репатрійований до Ізраїлю в 1994 році разом зі своєю сім'єю (першою дружиною Мариною Ландберг-Рабінович і 2 дітьми). Там вони як репатріанти всією сім'єю автоматично отримали громадянство. Про наявність у Вадима Рабіновича ізраїльського паспорта вже не раз писали журналісти, сам же народний депутат України відмовчувався.

У 2018 році Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування двох кримінальних проваджень щодо незаконного збагачення і фальсифікацій податкових декларацій Вадима Рабіновича.

В березні 2021 року проти Рабіновича було відкрито кримінальне провадження за публікацію ним карти України без Криму".

В Україні весь час розігрував карту антисемітизму - так, скажімо, поширив інформацію, що голова запорізьких націоналістів Василь Тимчина нібито заявив, що Дніпро стане червоним від крові москалів і жидів. При перевірці прокураторою виявилося, що В.Тимчина навіть не був на вказаному Рабіновичем зібранні, а Рабинович банально збрехав.

Також він постійно подавав позови проти Міжрегіональної академії управління персоналом саме за антисемітизм, але всі позови програв.

Василь АВДІЙ



Теги:Рабинович, ОПЗЖ, Україна - Ізраїль, антисемітизм, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
То чому держава шукає гроші на якесь відновлення приватної власності?
Тому що це обов‘язок держави згідно зі статтями 41 і 56 Конституції України.
Нагадаю, що Констиція це суспільний договір між громадянами і державою. Дивись: https://arm.naiau.kiev.ua/books/konst_pu/rozdil/rozdil2.html
avatar