реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Неврожай картоплі зафіксовано у північних областях України

Через аномальну спеку, яка трималась більше двох місяців, цього року у семи північних областях України врожаї картоплі в кілька разів менші за середні показники. Про це кореспонденту Українські національні новини повідомив віце-президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук.

За його словами, якщо у минулих роках за нормальних умов господарства збирали з одного гектара майже тридцять тон бульби, то цьогорічні врожаї в три рази менші – 10-12 тон.

"Така засуха вплинула на врожайність в Житомирській, Київській, частині Чернігівської, частині Тернопільської та Волинської областей, оскільки вони потрапили під засуху.

Відповідно, врожай значно нижчий, ніж у минулому році Дуже складно зараз спрогнозувати, який буде вплив на ціну. На нашу думку, ціна з вересня буде підвищуватися. Тому, ми закликаємо всіх споживачів заготовлювати картоплю в період збирання. Ми сподіваємося, що картоплі вистачить усім, але її в цьому році мало", - зазначив віце-президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук.



Теги:ціна на картоплю, урожай картоплі, засуха


Читайте також



Коментарі (0)
avatar