реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Невідомі ходи відкрилися в храмі

У Свято-Троїцькому храмі Лосинівки Ніжинського району було знайдено цікаву знахідку, про це повідомляє сайт Нежатин. Під час проведення ремонтних робіт у стіні було виявлено нішу, яка скоріше за все має вести до підвального приміщення.

Старше покоління лосинівців згадують, як під час молодих років гралися біля вже недіючої церкви і через невеликі ніші залазили під церкву. Що саме там може знаходитися - поки невідомо, але можна припустити, що це може бути нижня (тепла) церква або ж усипальниця, де ховали будівничих храму та священнослужителів. Сподіваємося, що після розчищення завалених входів і проведення детального дослідження можна буде дізнатися справжнє призначення цих галерей.

До речі, у селищі ходять чутки, що в 1980-х рр. під час проведення земельних робіт в районі дитячого садочку були виявлені муровані галереї, що вели в бік церкви. Також існує легенда, що такі підземні ходи зв’язували Троїцьку і колишню Іоанно-Богословську церкву (Будинок культури).

Отже, Лосинівка ще приховує багато таємниць, які потрібно розгадати.

За даними документів, наведених у книзі "Церковно- визвольний рух на Чернігівщині в 1920-х роках" Троїцька церква була українською. Сьогодні храм належить до УПЦ Московського патріархату.



Теги:Лосинівка, підземні ходи, таємниці храмів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar