реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Нерівних шлюбів на Чернігівщині мало

У січні–червні 2011 року в області було зареєстровано 2455 шлюбів. Найвища шлюбна активність серед жінок припадала на вік 20–24 роки, а серед чоловіків – на вік 25–29 років.
Середній вік наречених при вступі до шлюбу склав 29 років у жінок та 31 рік – у чоловіків. Наймолодшими нареченими були дві 15-річні дівчини та три 17-річні юнаки. Найстаршому нареченому виповнилося 89 років, найстаршою нареченою була 83-річна жінка.
Уподобання чоловіків і жінок щодо віку своїх обранців різні. Переважна більшість (96,7%) жінок наймолодшої вікової групи (19 років і менше) одружилися з чоловіками, старшими за себе. Чоловіки цієї вікової групи, хоча й віддають перевагу старшим жінкам (таких 52,7%), усе ж таки часто (29,8%) одружуються з однолітками або беруть молодшу за віком дружину (17,5%).
Зі збільшенням віку наречених у жінок зменшується частка шлюбів, укладених зі старшими чоловіками, і зростає – з молодшими й однолітками, а в чоловіків зростає питома вага шлюбів із молодшими жінками, зменшується – з однолітками та старшими за віком.
Максимальна різниця у віці між одруженими, де чоловік був набагато старший за дружину, склала 48 років (80 – чоловіку, 32 – дружині). А серед подружніх пар, де старшою була жінка, найбільша різниця становила 18 років (39 – чоловіку, 57 – дружині).

Головне управління статистики
у Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar