реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Небесна сотня поєднає небо і землю

Робоча група обласного штабу національного спротиву з питань впорядкування назв вулиць та спорудження пам'ятника героям Небесної Сотні сьогодні вирішила провести на Красній площі, біля стенда Небесній Сотні, обговорення місця спорудження пам'ятника і його концепції.

Обговорення пройде 19 червня з 18 години.

Сама ж робоча група, очолювана вченим секретарем Національного архітектурно -історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергієм Черняковим, схиляється до думки, що це має бути не один пам'ятник на постаменті, а архітектурно- скульптурна композиція.

Робоча група рекомендувала штабу національного спротиву виступити перед міською радою з ініціативою про найменування площі на перетині проспектів Миру та Перемоги на площу Небесної Сотні.

Доручено обласному товариству "Просвіта" імені Т.Шевченка та новоствореній грмоадській організації "Майдан- 2014" подати клопотання до Чернігівської міської ради про спорудження пам'ятника героям Небесній Сотні. Взято до уваги інформацію новоствореної громадської організації "ГрІМ" ("Громадська ініціатива Майдану") про відкриття спеціального рахунку для перерахування коштів від продажу пам'ятника Лєніну на пам'ятник Небесній Сотні.

На засіданні також заслухано інформацію про успішне проведення фотовиставки чернігівської та ніжинського авторів Мар'яни Харді та Ігоря Волосянкіна у польському місті Гданськ, яка відбулася за ініціативи скульптора Геннадія Єршова. Виставка отримала надзвичайно добру польську пресу та запрошення у 5 польських міст.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Майдан, чернігівська Просвіта, штаб спротиву, гданськ, небесна сотня, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar