реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Науковці досліджуватимуть громадський транспорт

Міське управління житлово-комунального господарства виступило замовником, а університет «Чернігівська політехніка» - виконавцем наукового дослідження, що відбувається у місті.

Його мета - вдосконалити систему пасажирських перевезень.

Спершу студенти фіксували пасажиропотік на кожному маршруті. Потім проведуть опитування серед пасажирів про маршрути, якими вони найчастіше користуються, та про райони міста, що найчастіше відвідують. Як повідомив керівник науково-дослідної роботи доцент "Чернігівської політехніки" Артем Тарасенко, на основі досліджень буде складено техніко-економічну характеристику старих маршрутів та розроблено нові, з урахуванням міського пасажиропотоку. "Також ми маємо на меті створити інтерактивну модель, спеціальну комп'ютерну програму, що симулюватиме перевезення пасажирів. Саме за її допомогою зможемо зрозуміти, які нові маршрути потрібні місту, а також який тип транспорту і якої місткості використовувати на тому чи іншому маршруті", - зазначив Артем Тарасенко.

Таке дослідження у місті виконують уже вдруге. За результатами першого, що проводилося 2013-го, було створено 11-й тролейбусний маршрут та відновлено 9-й, який зазнав модифікації.
"Голос України"



Теги:чернігівська політехніка, громдський транспорт, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar