реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Наступ ЗСУ на Курщині триває

Українські війська 16 серпня просунулися на південний схід від Суджі у Курській області РФ. Сили оборони зберігають присутність на всій території, що заявлялася як підконтрольна ЗСУ та зруйнували, ймовірно, два мости через Сейм у Глушковському районі цього російського регіону.

Тим часом у російському міноборони заявили про нібито відбиття українського наступу поблизу Кореневого. Про ситуацію на Курщині пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики, проаналізувавши інформацію з відкритих джерел та геолоковані зображення, опубліковані останніми днями, дійшли до висновку, що українські сили 16 серпня продовжували просування на схід від Суджі, хай навіть і не так стрімко, як це було на початку операції у Курській області.

Просування українців підтверджують деякі російські військові блогери, которі писали що Сили оборони просунулися на схід від Мирного та на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі). Окрім того, аналітики відшукали геолокаційні зображення, опубліковані 15 серпня, що вказують на те, що українські війська нещодавно діяли в районі Борків (на південний схід від Суджі).

Також, за повідомленнями російських пабліків, бої тривали на північ від Суджі в районі Руського Порєчногоя, на схід від Суджі в районі Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гір'ї-Камишне-Крупець-Спальне.

Водночас російські військові блогери відзначили, що невеликі українські мобільні групи продовжували обмежені штурми за існуючою лінією зіткнення в Курській області та що українські сили продовжували штурми поблизу Кореневого та на захід від Снагості (на південь від Коренево).

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що війська РФ підтримують високий темп операцій на Донеччині, насамперед на Покровському напрямку. Там росіянам вдалося просунутися у районі Гродівки, Миколаївки, Желанного та Орлівки. Останні два населені пункти навіть могли перейти під контроль окупантів. Також загарбники упродовж кількох тижнів вели механізовані атаки біля Георгіївки та Микільського.

Наразі, вважають аналітики, навіть операція України у Курській області не змусила російського диктатора Володимира Путіна відмовитися від бажання окупувати усю українську частину Донбасу.

Обозреватель



Теги:російсько - українська війна, ЗСУ, Курщина


Читайте також






Коментарі (0)
avatar