реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Наші намети кращі за китайські

У цьому впевнилися військові на полігоні біля селища Гончарівське, де голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко провів зустріч із заступником міністра оборони України Олександром Миронюком.

Мова йшла про перспективи створення військового інноваційного технополісу на базі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, який працює в Чернігові.
"Обговорили можливості розширення виробництва високоточного озброєння та військового спорядження в Чернігівській області. А також використання потенціалу аеродрому "Півці" для потреб цивільної авіації. З усіх питань намітили плани реалізації, -- зазначив голова ОДА. -- Користуючись нагодою, представили керівництву Міноборони потенціал підприємств області. Співпраця з Міноборони дасть змогу залучити ще більше місцевих підприємств до Державного оборонного замовлення".

Зокрема, йшлося про намети, які робить підприємство "Сівертекс", -- вони відповідають вимогам польових умов. Заступник міністра оборони запевнив, що закуповуватимуть саме українську продукцію, бо вона має кращу міцність каркасу і якість пошиття. До речі, згадане підприємство виготовляє ще й парашути -- нині випробовують гальмівні парашути для літаків МіГ-29.

Другою темою розмови став аеродром у Півцях під Черніговом -- обласна адміністрація хоче зробити його аеродромом подвійного використання: крім військового призначення, він може бути і транспортним, а в перспективі -- й пасажирським.

"Дотепер ми не могли заручитися підтримкою Мінінфраструктури. Враховуючи зацікавленість Міноборони у цьому питанні, сподіваємось, що тепер ініціатива буде підтримана і реалізована, -- каже Андрій Прокопенко. -- Найближчими днями проведу зустріч із народними депутатами від Чернігівщини, обговоримо практичні кроки для реалізації цього проекту".

Гості полігона ознайомилися з випробуваннями озброєння і військової техніки вітчизняного виробництва. Тестувався легкий переносний ракетний комплекс "Корсар" з тепловізором. Система, що перевірялася, дає можливість провести відеореєстрацію застосування ракети. Також проведені стрільби з нового українського міномету "МП-120". Нова зброя здатна знищувати живу силу і вогневі засоби противника не тільки на відкритих територіях, а й в укриттях польового типу. Міномет здатен руйнувати окопи, траншеї та легкі дерево-земляні споруди.

Фото Віктора Кошмала



Теги:Сівертекс, технополіс, Міноборони, Гончарівське


Читайте також



Коментарі (0)
avatar