реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наша землячка - патріотка не наша!

Конгресвуменка США, котра народилася на Чернігівщині і 20 років прожила в Україні, Вікторія Спартц, не голосуватиме за пакет допомоги Україні.

Ну як? Героїня?
Ще влітку 2022, коли багато українців захоплено плескали заявам конгресвумен Вікторії Спартц... не люблю оце от "а я казав", але вибачте... Я КАЗАВ, що ця дивакувата особа дуже дивна, її заяви нічим не підкріплені, і не допомагають Україні, а навпаки.

Вона звинувачувала Єрмака (хо-хо, торжествували українці), Татарова, Зеленського, Байдена і не лише їх, у тому, що все не так і все не те. І українці легко підхопили її тезиси, бо це була майстерна комбінація - часткова правда з маніпуляціями і домислами. Українці подумали, що от вона, справжня американська правдорубка, викриває наших ділків.

Але подальші дії Спартц показали, що, здається, вона просто обрала гарну больову точку українців, і тиснула на неї. Не задля правди, і не задля України, а задля своїх партійних політичних інтересів. Обвинувачення Єрмака і Ко були гучні, але узагальнені, переважно без конкретики. Вони не призвели ні до чого. А запашок залишився на весь світ.

Спартц з літа 2022 року натужно дзявкає, що треба дуже сильно контролювати зброю, яку передають США Україні, бо вона, на її думку, може опинитися в рф, чи Сирії, чи ще десь. Як ця жінка собі це уявляє - вона не пояснювала. Всі ревізії і перевірки по зброї в Україні - не виявили якихось значних проблем.

А от на цьому тижні українка-конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц заявила, що не голосуватиме за законопроєкт з допомогою Україні у розмірі 60 мільярдів доларів. Так, саме у тому пресловутому Конгресі, де трампісти тупо крутять українські (і заодно ізраїльські) інтереси на прутневі. Вона має голос саме там, де нам так потрібні республіканські голоси, щоб цей пакет пройшов. Бо у республіканців там більшість.

І ця наша схиблена екс-землячка не буде голосувати. Чому? Вона там багато плете, але якщо коротко - то її виборці з Індіанаполісу більше хвилюються за внутрішні проблеми США, а Вікторія начебто далі дуже переживає, чи добре тут в Україні обліковують і контролюють американську допомогу. І взагалі, каже, що вирішила зосередитися на скороченні державних витрат і підвищенні прозорості в галузі охорони здоров'я США.

Ну де тут місце для думок про Чернігівщину, на якій ти виросла, твої батьки і дідусь із бабусею?
Так приїхала би, перевірила все, порахувала всіх 31 американських Абрамсів. Переконалася, що вони не в Сирії. Не важко ж вроді? Правда там вже менше Абрамсів, бо є знищені, або пошкоджені. Хлопці можуть показати місця, де все сталося, ага. А рахувати зате менше Вікторії доведеться.

45-річна Вікторія Спартц (дівоче прізвище Кульгейко) є уродженкою Чернігівщини. Жила в Носівці, Чернігові, вищу освіту отримала у Києві, живе у США з 2000 року. Вже в 2006 році отримала громадянство США, і зробила блискучу кар'єру, в тому числі у політиці. Входить в число отих чокнутих трампістів MAGA.
Тож тепер Індіанаполіс їй болить більше за Чернігівщину чи Сумщину, яку рашисти рівняють КАБами. Але костюмчик синьо жовтий носила.

До речі, в маасквє у Вікторії була тітка (може і ще живе). Їдучи до тітки на московію в гості - молода Вікторія познайомилася в потязі з американцем Спартцем, за котрого потім вийшла заміж і рвонула в США. Цікаво.
З такими землячками - краще чужих попросити.

Андрій БОДНАРЧУК



Теги:Андрій Боднарчук, Україна - США, Вікторія Спартц, широка війна, Носівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar