реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Нас готують до 4 гривень за проїзд у маршрутках

Вчора у міськраді під головуванням Олександра Ломако засідала робоча група з питань цінової політики у транспорті.

9 з 14 членів комісії проголосували за внесення на обговорення проекту "регуляторки" з новою ціною на проїзд у маршрутках у 4 гривні. 1,75 для учнів поки збережуть. Проект повинен пройти місяць обговорення, після чого група знову збереться для ухвалення остаточного проекту на виконком.

Ціну у 4 гривні вивели, враховуючи зростання мінімалки, здорожчання палива, ітд. В управлінні економіки кажуть, що у 4 гривнях не врахована інвестиційна складова, тобто, кошти на закупівлю нових автобусів. Але вона врахована у договорах, які підписувалися за нинішньої ціни і зайвими 50 копійками хочуть простимулювати перевізників до оновлень.

Що цікаво, розрахунки управління економіки нової ціни на проїзд дивним чином повністю співпали з розрахунком, який 3 тижні тому на понеділковій нараді о 8 ранку озвучив міський голова Владислав Атрошенко.
Дивина та й годі:)

Та найцікавіше було почути розрахунки самих перевізників, озвучені управлінням економіки.
Діапазон цін у приватників - від 5,20 до 7,90 гривень. Найскромніша ціна - на 39 маршрут ЧТУ - 4,14 і також дивним чином збіглася із підрахунками Атрошенка.

При тому, що дані по пасажиропотоку від умовних Вакуленок і Захарченок взагалі ні в які ворота не лізуть, а от витрати на шини та паливо-мастильні матеріали кожен рахував в міру своєї нахабності.

До прикладу, ціна на шини на аналогічний вид транспорту у різних перевізників коливалася від 900 з копійками до 2700 гривень. Ціна на газ - у межах 3 гривень за літр.

Андрій ТІТОК



Теги:Андрій Тіток, перевізники, Чернігівська міська рада, підвищення тарифів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar