реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Народжувати стало тепліше

Міський пологовий будинок у Чернігові перед зимовими холодами став значно теплішим завдяки термомодернізації, яку щойно завершили.

Вона є результатом участі Чернігова в проекті "Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях", який реалізується Німеччиною в Україні через німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Роботи розпочалися в середині літа ще 2018 року і тоді Чернігів отримав 300 тисяч євро, що становило на той час 8,2 мільйона гривень. А загальна вартість робіт, як розповів на відкритті оновленого пологового будинку міський голова Владислав Атрошенко, - 24,2 мільйона гривень. Тобто міський бюджет вклав чимало -- аж 16 мільйонів.

"Важливим є той факт, що технічний нагляд здійснювався зусиллями двох сторін: як з боку управління капітального будівництва міської ради, так і з боку спеціально відібраної німецькими колегами компанії, - каже Владислав Атрошенко. -- Наразі весь запланований об'єм робіт завершено. Сподіваємось, що якість використаних матеріалів та якість робіт гарантуватимуть нам кращу експлуатацію цього об'єкта".

Керівник міської охорони здоров'я Владислав Кухар додає, що цей пологовий важливий не тільки для чернігівок, а й для жінок всієї області, адже 48% дітей, які тут народжуються, - не з міста, а з області.

Виконувачка обов'язків керівника закладу радіє оновленню: "Наш пологовий будинок став комфортним і сучасним. За останні п'ять років у закладі відбулося значне покращення матеріально-технічного оснащення. Закуплено, зокрема, два сучасні ультразвукові апарати експертного класу, цифровий рентгенівський апарат, транспортний кювез та три апарати для неінвазійної вентиляції легень для недоношених діток, також оснащення для відділення інтенсивної терапії. Крім того, зроблено ремонти операційних та палат для пацієнток".
"Голос України"



Теги:термомодернізація, Чернігівська міська рада Владислав , пологовий будинок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar