реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Народний Рух: про Крути і Любеч

10 грудня на засіданні Ради Чернігівської обласної організації НРУ розглянуто низку питань. Зокрема, у рамках підготовки до позачергових Всеукраїнських Зборів (З’їзду) Народного Руху України прийнято рішення про проведення конференції 17 грудня, затверджено її порядок денний.

Рухівці також проаналізували участь НРУ у виборах місцевих голів і депутатів у об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини 29 жовтня 2017 року.

Наступного року, 29 січня, відзначатиметься 100-річчя історичного бою під Крутами. Тож, чернігівські рухівці прийняли рішення звернутися до Голови НРУ, народного депутата України Віктора Кривенка з пропозицією створити оргкомітет з відзначення цієї пам’ятної дати.

Чернігівці вважають, що вже пора розширити концепцію музею у Крутах, перетворивши його на постійно діючий – з літніми вишкільними таборами «Пласту». Разом з тим, з метою відзначення річниці бою необхідно запланувати низку патріотичних заходів (мітинги, семінари, «круглі столи» та ін.), зокрема, у Києві, Чернігові, Крутах та інших містах і селах України. Доцільно видати інформаційні матеріали (календарі, листівки та ін.), у яких розповідатиметься про події у січні 1918 року біля залізничної станції Крути.

На засіданні Ради також обговорено ситуацію із музеєм у Любечі. Керівництво новообраної ОТГ поставило питання про передачу музейного приміщення (відремонтованого за рахунок спонсорських коштів, спрямованих на створення музею) «для адміністративних послуг». Такий намір порушує чинне законодавство і, зокрема, Закон України «Про музеї та музейну справу».

Рухівці звернулися до голови обласної ради Ігоря Вдовенка з проханням сприяти збереженню у всій повноті «Історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», враховуючи його науковий, культурний та туристичний потенціал і значення для культурної спадщини України, а відтак прийняти рішення про збереження всіх активів «Історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» у спільній власності сіл, селищ та міст Чернігівської області.

Обласна організація НРУ також запланувала провести низку заходів з нагоди 80-річчя з дня народження визначного політика, провідника українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років, Героя України В’ячеслава Чорновола.

Прес-служба Чернігівської обласної організації НРУ.



Теги:Вячеслав Чорновіл, крути, Любеч, Чернігівський Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar