реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Народний депутат від Чернігівщини закликав світ дати Україні високоточну зброю

На засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС у Брюсселі президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що, незважаючи на війну, Україна має здійснити реформи в економічній сфері, правосудді та подолати розмах корупції.

Проте всі учасники дискусії, погоджуючись із цим твердженням, весь час поверталися до теми: як зупинити російську агресію в Україні? Безумовно, європейські політики вірять у силу мінських домовленостей, вперто не бажаючи помічати їх ігнорування російською стороною. Тому Юрій Луценко говорив європейцям про потребу оборонного озброєння для України, а не тільки реформ в економіці.

Ще далі пішов народний депутат від Чернігівщини Владислав Атрошенко, який закликав Європу не зволікати із наданням Україні високоточної зброї, адже Україна захищає свою територію, а не нападає на іншу державу. В той же час Владислав Атрошенко наголосив, що реформування податкової системи України призведе до зростання економіки, а відтак зменшить необхідність у постійних запозиченнях з-за кордону. Тому українцям хотілося б мати від Європи експертну допомогу у проведенні податкової реформи.

Народний депутат Марія Іонова детально розповіла про придушення російськими окупантами будь- яких проявів проукраїнських настроїв у Криму та перетворення туристичного Криму у військовий полігон Росії. Вона нагадала євродепутатам, що рік тому, коли починалася окупація Криму, європейські політики закликали Україну до стриманості та терпіння. Це призвело не тільки до анексії Криму, але і переконало Росію у повній безкарності. тому і народний депутат Микола Княжицький зауважив: допомога Україні - це в першу чергу допомога Європи самій собі, оскільки це війна проти Європи.

В заключних документах зауважено, що питання виділення Україні озброєння, яке піднімав, зокрема, народний депутат від Чернігівщини, "є досить проблемним для європейських чиновників та не має повного узгодження на даному етапі".



Теги:Європейський парламент, Владислав Атрошенко, високоточна зброя, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar