реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Напередодні з'їзду Народного Руху: заяви кандидатів на голову

Я, Іван Дутчак, напередодні З'їзду Народного Руху України хочу висловити свою позицію публічно і продовжити конструктивний діалог.

1. Ми опинилися в ситуації, коли Рух майже зник із суспільно-політичного життя України. Причиною цього є перш за все внутрішній стан партії. Хоча ми маємо чисельне членство, керівництво партії втратило зв’язок з рухівцями. Часто відсутній зв’язок навіть з головами крайових організацій. Результат місцевих виборів свідчить, що є тисячі рухівців, які щиро зацікавлені у продуктивній роботі у своїх містах і селах. Рух має значний потенціал в регіонах. Але коли керівництво не демонструє розуміння і підтримки місцевих ініціатив, то і на місцях відповідають байдужістю до розпоряджень з Києва.

2. Щоб зберегти Рух, ми в першу чергу маємо відновити зв’язок один з одним. Щоб Рух досягав успіху, необхідна координація думок і зусиль кожного. Наша ефективність в першу чергу буде залежати від якості наших діалогів. Це має бути не просто розмова між центром і областями та районами, а двосторонній зв’язок, в якому ми чуємо і розуміємо один одного. Відновивши діалог, ми в першу чергу знайдемо внутрішні джерела сили та засвідчимо, що Рух є живим організмом.

3. Рух – це сила з історією. У нас є рухівці, які в партії 30 років, 20, 10. Моя історія в Русі розпочалася з 2017 року. Організовуючи заходи, проводячи конференції та круглі столи я завжди заявляв про те, що Руху необхідне перезавантаження для отримання другого дихання. Багато речей я намагався робити по-новому, розширюючи горизонти, але завжди з повагою ставився до історії Руху, до Чорноволівської спадщини. Адже нам необхідно поєднати досвід поколінь у єдину, спільно сплановану, стратегію, яку ми разом будемо втілювати в життя.

4. У Народного Руху є майбутнє. Я в цьому впевнений. Але ефективно реалізовувати своє призначення, відновити себе в ролі провідника українського народу партія зможе не раніше, ніж через 2-3 роки. За цей період Рух має пройти важливий етап: відновити свої внутрішні зв'язки та здобути перші успіхи, щоб повірити в свої власні сили. Для цього потрібна злагоджена робота кожного партійця. Сучасною мовою кажучи, необхідний ефективний комунікаційний менеджмент.

5. Маючи за своїми плечима достатній досвід на державній службі та в керівництві Українською федерацією карате, я застосовував його в діяльності всередині партії. Особливе місце займало відновлення комунікації: створення дієвої публічної сторінки Народний Рух України-#РухДіЄ; створення групи НАРОДНИЙ РУХ УКРАЇНИ для внутрішніх обговорень, проведення круглих столів «Візія НРУ: погляд в майбутнє», конференції «Україна і сучасне державотворення»; співорганізація Чорноволівських читань; комунікації під час місцевих виборів та багато іншого.

Я хочу щоб Рух не просто зберігся. Я хочу, щоб він зайняв те справедливе місце в суспільно-політичному житті України, яке визначене його творцями-засновниками. Я розумію, які першочергові завдання стоять перед Рухом. І тому братиму участь у виборах голови Народного Руху України як кандидат.

Закликаю всіх делегатів З'їзду до відкритого діалогу заради майбутнього Руху, заради України!
Слава Україні!

Іван ДУТЧАК

Від редакції "Сіверщини".

Те, що є боротьба за посаду голови партії - партії, яка не фінансується олігархами, яка не має грошей, але має борги, - свідчить: партія жива. Тому чекаємо заяв інших кандидатів на посаду голови Народного Руху, адже Рух був завжди відкритим для дискусій.



Теги:Народний Рух, Іван Дутчак, тернопільський з'їзд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar