реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нахабна угорська провокація в Береговому

В консульстві Угорщини в Береговому на Закарпатті видають угорські паспорти громадянам України. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви угорською мовою на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат.

Україна висилає угорського консула із Закарпаття до Угорщини. Цей захід є відповіддю на масову видачу угорських паспортів громадянам України.

Про це у середу, 19 вересня, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, оприлюднивши відповідне відео із заявою у Facebook. 

"Насправді це відео з видачею угорських паспортів в угорському консульстві, ми прекрасно знали, що це відбувається, попереджували наших угорських колег, але це вже доказ. На цей доказ мовчати не можна. Потрібно зреагувати. Як ми відреагуємо – я розумію. Цей консул поїде до Будапешту або до іншого угорського міста, але він насправді гвинтик в цій всій дипломатичній конструкції", - заявив Клімкін.



Теги:Берегове, Сепаратизм, Україна - Угорщина, .диверсія, Закарпаття


Читайте також



Коментарі (0)
avatar