реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Найнепотрібніші депутати України

Експерти підрахували, хто з нардепів за два роки так і не почав працювати. Із початку роботи V сесії Верховної Ради п’ять членів законодавчого органу держави не проголосували жодного разу. Пропустили всі 860 голосувань!

Ще п'ять нардепів за своїм рівнем бездіяльності лише на крихту відстали від чемпіонів із неробства, пише газета Експрес.

Про це свідчить моніторинг діяльності народних депутатів, який проводить громадська організація “Комітет виборців України”.

Подробиці з'ясовуємо в розмові з його головою Олексієм Кошелем.

-- Хто ж серед людей, які найняті українцями писати закони, в ухваленні жодного не взяв участі?

-- Перша п'ятірка в десятці найбільших нероб взагалі вражає. Четверо із них у жоден із днів голосування навіть не зайшли в будинок зі скляним куполом, що є їхнім місцем праці. Це Євген Бакулін з “Опозиційного блоку” (екс-керівник “Нафтогазу України” часів Януковича), Андрій Білецький із фракції “Народний фронт” (нещодавно очолив нову партію "Національний корпус"), Сергій Клюєв з “Опозиційного блоку” та Олександр Онищенко із групи мажоритарників “Воля народу”. Двоє останніх мають обтяжувальну обставину -- вони не тільки прогулюють роботу, а й переховуються за кордоном від правоохоронних органів України.

Номер п'ять цього антирейтингу -- Вадим Рабінович з “Опоблоку” -- хоч і не був на роботі "лише" під час 772 голосувань із 860, у решті 88 випадків вирішив все одно не голосувати.

У десятці найпатологічніших ігнорантів своїх парламентських обов'язків виявилися також Віталій Чепинога із “БПП” (голосував 4 рази із 860), позафракційний олігарх Костянтин Жеваго (5 голосувань), Євген Мураєв із “Опозиційного блоку” (7 голосувань), одеський бізнесмен Іван Фурсін з “Волі народу” (8 голосувань) та “опоблоківець” Сергій Льовочкін, екс-голова Адміністрації Президента Януковича (теж лише 8).

-- Як пояснити поведінку цих людей? Що їм заважає працювати?

-- Брак бодай крихти совісті! Цілком очевидно, що балотуючись, вони обманули виборців. Насправді ці люди не планували творити законодавче поле держави, а потребували мандата задля престижу та вигід, які депутатство дає у бізнесі й іншій діяльності. Пан Жеваго в цей час активно керує своєю бізнес-імперією, Чепинога мандрує світом і ділиться у соцмережах своїми успіхами на цій ниві, Рабінович і Мураєв займаються розбудовою своєї партії “За життя”, а останній -- ще й телеканалу “Ньюз ван”.

Читайте більше тут: http://expres.ua/main/2016/11/13/212648-naynepotribnishi-deputaty-ukrayiny



Теги:вадим рабинович, АНдрій Білецький, Мураєв, прогульники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar