реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Найкращі науковці в області

Обсяг наукових та науково-технічних робіт, виконаних науковими організаціями області за І півріччя 2011р., становив 13,2 млн.грн. Науково-дослідні роботи займали 67,1% загального обсягу, з них дві третини становили прикладні дослідження.
Найбільший обсяг науково-технічних робіт на суму 10 млн.грн. виконано в галузі природничих наук, з них більше половини – у галузі сільськогосподарських наук.
Із державного бюджету на виконання наукових та науково-технічних робіт надійшло 8,1 млн.грн., або 57,2% загального обсягу внутрішніх витрат. У І півріччі 2010р. частка державних коштів становила 39,5%. Пріоритетними напрямами бюджетного фінансування залишається діяльність у галузях сільськогосподарських та біологічних наук, в які спрямовано, відповідно, 55,7% та 23,4% загального обсягу бюджетних коштів.
Загальна чисельність працюючих у наукових організаціях станом на 1 липня 2011р. становила 722 особи, в їх числі 12 докторів і 63 кандидати наук.
Найбільш активними в проведенні наукових досліджень та розробок були Чернігівський інститут сільськогосподарської мікробіології, Носівська селекційно-дослідна станція, Прилуцька дослідна станція УААН, Чернігівський інститут агропромислового виробництва УААН.

Головне управління статистики
у Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar