реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Найбільше на Чернігівщині витрачають на м'ясо та овочі

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IІ кварталі 2015р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 2835 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства).

Частка витрат на харчування зросла до 58% сукупних витрат населення (торік – 55%). Про це повідомило "Сіверщину" Головне управління статистики у Чернігівській області.

Добова вартість харчування одного жителя в середньому становила 49 грн.

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю овочів та м’яса й м’ясопродуктів – 544 грн. та 536 грн. відповідно (по 19% сукупних витрат), хліба і хлібопродуктів – 405 грн. (14%), молока, сира та яєць – 327 грн. (12%), олії та жирів – 275 грн. (10%).

Одним жителем області в середньому за місяць спожито 22,3 кг молока, молокопродуктів та масла, 22 яйця, 8,9 кг хліба і хлібних продуктів, 8,3 кг картоплі та 7,4 кг решти овочів і баштанних, 5,3 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,8 кг олії та інших рослинних жирів та 1,2 кг риби і рибопродуктів.

Порівняно з II кварталом 2014р., споживання молока, молокопродуктів, масла та картоплі дещо збільшилося. Споживання риби і рибопродуктів, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та сала, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, навпаки, зменшилося.



Теги:статистика Чернігівської області, добова норма харчування, споживання м'яса



Коментарі (0)
avatar