реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Найбільш дорогий політтехнолог партії Президента

420 тисяч гривень - стільки отримав за півроку роботи на партію Олег Медвєдєв. Це більше половини бюджету. Одним із головних донорів БПП є нардеп Сергій Алєксєєв. При цьому партійну газету “Солідарність” видає однойменна громадська організація.

Така схема стала вже звичною для політичних партій. На відміну від партій, ГО не зобов’язані публічно звітувати про фінанси.

Уперше держава починає фінансувати партії. Вже зараз майже всі парламентські партії отримали із держбюджету 147 млн грн.

Блок Петра Порошенка із держбюджету вже отримав майже 50 млн грн. Для порівняння за півроку партія офіційно витратила у 60 разів менше (818 тисяч).

Хто фінансує президентську партію?

Якщо подивитися на структуру внесків на центральний рахунок партії, то майже 350 тисяч - це внески від юридичних осіб - місцевих осередків політичних партій.

Цю суму до бюджету партії внесли 8 регіональних осередків. При цьому ці внески значно перевищують загальні суми, які надходять від фізичних або юридичних осіб. Для прикладу, Львівська область не задекларувала ні копійки внесків на діяльність місцевого осередку. При цьому на центральний рахунок партії перерахувала більше 12 тис. грн, - зазначає аналітик центру “Ейдос” Сергій Адаменко.

Найбільше коштів перераховують із осередків Вінниччини та Волині. Але й ці суми не є значними. Так, з Вінниччини за півроку надійшло майже 30 тисяч.

Таким чином виборці не мають реальної можливості дізнатися, які конкретні імена стоять за перерахунками коштів через осередки БПП в регіонах. Нагадаємо, що у випадку з “Свободою”, з’ясувалося, що партію фінансує головно пенсіонер.

Варто зауважити, що на початку року на рахунку партії було близько мільйона гривень і оскільки підзвітності у 2015 році не було, то тепер неможливо встановити, хто і коли жертвував ці кошти.



Нардеп Сергій Алєксєєв вніс 100 тисяч

Найбільша сума, яка надійшла на рахунки партії у 2016 році, - це 100 тисяч від нардепа Сергія Алєксєєва. Він балотувався до парламенту в 2014 році під 55 номером. Тоді працював директором ТОВ “Юридична колегія Алєксєєв, Боярчуков та партнери”. На місцевих виборах нардеп в штабі БПП відповідав за юридичні питання.

З 2011 року Алєксєєв був президентом громадської організації "Фан клуб братів Кличків". У 2005 році був юридичним радником тодішнього міністра енергетики Івана Плачкова.

На той момент, коли його обрали нардепом, задекларував у 2013 році понад 21,5 млн. Головне джерело надходжень - кошти на депозитах. У 2014 році у нього було 2 квартири та інше нерухоме майно загальною площею понад 200 м2. Також у власності подружжя перебувало три автівки Mercedes GL 450, 2006 р; Mercedes S500L, 2011 р; Ferrari 458 ITALIIA, 2011 р.

На Чернігівщині БПП віддала мандат на відкуп забудовнику й самовисуванцю Максиму Микитасю. Про це перед виборами повідомляв рух ЧЕСНО. Зауважимо, що тут внеску за кандидата Сергія Гаруса від БПП у розмірі 14 500 станом на перше півріччя 2016 року, коли відбулася реєстрація кандидатів, на рахунок партії так і не надійшло. Аналогічна ситуація і з кандидатом в депутати від БПП на Луганщині з Денисом Денищенком. За цих двох кандидатів розраховувалася з ЦВК партія. Оскільки вони посіли 14 й 10 місце, то можемо припустити, що партія з самого початку віддала ці округи на відкуп й не боролася за них. Загалом на внески до ЦВК “Солідарність” витратила понад 100 тисяч.

Найдорожча витрата “Солідарності” - Олег Медведєв

За півроку роботи в партії ФОП Олег Медвєдєв отримав 420 тисяч. Він - колишній депутат Київської міської ради та позаштатний радник Президента. Гроші політтехнологу надсилали 6 платежами по 70 тис. грн. у місяць за інформаційно-консультаційні послуги.

Згідно із даними Liga.net, протягом останніх 15 років Олег Медведєв був політтехнологом та консультантом. Зокрема він консультував Віктора Ющенка і партію “Наша Україна”, Юлію Тимошенко і БЮТ. Також він був радником Юлії Тимошенко в час, коли вона була прем’єр-міністром. У 2008 році Медведєв був обраний депутатом Київради (від БЮТ). Під час виборів Президента у 2014 році працював у штабі Петра Порошенка.

Працівники партії

У першому кварталі витрати на оплату праці працівників партії становили всього 20,5 тис. грн. У другому кварталі БПП заплатила своїм працівникам вдвічі більше - 41,5 тис. грн. Якщо вірити даним зі звіту БПП - три працівники центрального офісу партії єдині працівники на зарплатні по країні в цілому. І це у президентській партії, котра зайняла друге місце на останніх парламентських виборах, має депутатів у більшості місцевих рад. Вихідці з цієї партії є керівниками облрад та керівниками держадміністрацій у низці областей.

Більше читайте тут: Рух ЧЕСНО



Теги:Олег Мєдвєдєв, фінансування партій, БПП Солідарність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar