реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Начальник районо сів на 5 років

Ухвалою суду начальнику відділу освіти Варвинської районної державної адміністрації Володимиру Кутовому визначено 5 років провести в місцях позбавлення волі за привласнення бюджетних коштів на ремонті школи.

Суд з’ясував, що в 2015 році відділ освіти замовив ТОВ «ІБК «Укртехспецбуд – ТД» реконструкцію школи – заплановано заміну вікон та дверей, ремонт фасаду, реконструкція ґанків. Начальник відділу освіти та директор підприємства підписали акт виконаних робіт і виконавець отримав 2, 32 мільйони гривень.

Але Державна фінансова інспекція встановила, що обяги робіт були завищені і в документації значились невиконані робот. Наприклад, не було виконано належні ґрунтові роботи, не всі будматеріали використані із зазначених в документах, взагалі не було підвіконних дощечок. Фінансова перевірка нарахувала, що керівник освітян розтратив намарне 230 тисяч бюджетних грошей.
У своє виправдання начальник відділу освіти пояснював, що в той час постійно хворів і не міг належно контролювати виконання робіт. Він певен, що державі не тільки збитків не завдано, а навпаки була економія, адже до бюджету повернулися майже 500 тисяч гривень, які не були освоєні.

Проте суд цим не переконав і покарання отримав він та вже колишній директор підприємства, яке здійснювало реконструкцію, і спеціаліст, який здійснював технічний нагляд за роботами.

Щоправда, на відміну від начальника відділу освіти, вони отримали умовні терміни та штрафи. Останній за підробку документа відбувся взагалі штрафом у сумі 1700 гривень.

Хоча вирок щодо керівника освітян незвично суровий, але апеляція не надійшла і вирок вступив у законну силу.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область."Голос України"



Теги:розкрадання, реконструкція школи, Варва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar