реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нацбанк твердить про зростання довіри до банків

Довіра населення України до банківської системи і національної валюти постійно зростає. Про це заявив заступник головиНаціонального банку України, голова адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ігор Соркін.

]«Ми можемо констатувати, що довіра населення до банківської системи і національної валюти України постійно зростає. Зокрема, у поточному році вклади населення зросли майже на 26 млрд. грн, у тому числі й у національній валюті на 19 млрд. грн. Кошти фізичних осіб залишаються головним джерелом ресурсної бази банків для кредитування економіки країни», - зазначив він.

Соркін нагадав, що у програмі економічних реформ Президента України на 2010-2014 роки одним із заходів для пожвавлення кредитування визначено вдосконалення системи вкладів фізичних осіб.

«Для виконання заходів, визначених у програмі Президента, зроблені певні кроки. Головний із них – це прийняття нового закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб, що посилює захист громадян, які довірили свої заощадження банкам», - заявив він.

За його словами, на сьогоднішній день гарантована сума відшкодування за вкладами, які стали недоступними, становить 150 тис. грн. «Останнє підвищення цієї суми було проведене у листопаді 2008 року. З метою виконання завдань, визначених програмою Президента України, подальшого зміцнення довіри до банків з боку населення, підвищення рівня захищеності переважної більшості вкладників країни Фондом гарантування вкладів розглядається питання щодо збільшення гарантованої суми відшкодування», - зазначив він.

Соркін підкреслив, що цей крок дасть позитивний сигнал населенню України щодо впевненості у збереженні своїх заощаджень.



Теги:банки, Нацбанк, кредитування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar