реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

На Закарпатті новообрані депутати сільської ОТГ виконали гімн Угорщини

21 листопада під час прийняття присяги депутатами Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, за ініціативи її голови, частина обранців виконала національний гімн Угорщини.
Про це інформує пресслужба Служби безпеки України Закарпатської області.

СБУ у межах визначеної законодавством компетенції перевіряє інформацію щодо можливих ознак протиправної діяльності в діях депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Отримані Службою матеріали щодо цієї події наразі ретельно перевіряються.
За результатами перевірки вживатимуться відповідні заходи реагування.

У понеділок, 30 листопада, у Facebook-спільноті "Закарпаття ТОП" з'явилося відео, автор якого стверджує, що на ньому депутати Сюртівської ОТГ разом з головою громади після присяги співали угорський гімн. Сталося це, за словами автора, 21 листопада - у День гідності та свободи, повідомляє УНІАН.

"Мовчать і про той факт, що голова ОТГ в інтерв'ю стверджував, що українці вороже ставляться до угорців. Хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі? Про фальсифікацію виборів взагалі окрема тема. Безкарність породжує нові злочини. У день гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі?", - йдеться у повідомленні.

"У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття? Здається, сценарій відкатаний", - додає автор публікації, анонсуючи "нові факти злодіянь".



Теги:Закарпаття, СБУ, гімн Угорщини, депутати


Читайте також



Коментарі (0)
avatar