реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

На сцені - Іван Круш!

На вулиці зимна погода й зимовий пейзаж, а у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм прославляють весну і співають про кохання.

Щира й тепла атмосфера панувала тут 18 березня 2018 року на сольному концерті заслуженого артиста України Івана Круша з промовистою назвою «І ще раз про любов…». У його житті було багато яскравих подій, і трагічних також. Але талант не зраджує його, і сьогодні співак продовжує вражати силою голосу і вокальною майстерністю. «Спасибі, що ви поруч зі мною. Це ваша заслуга, що я стою на цій сцені. Ви підтримуєте мене завжди, і це дає мені крила і можливість творити», - звернувся артист до своїх шанувальників, що заповнили залу філармонійного центру. І проникливо звучав його мужній баритон у життєствердному гімні коханню – відомому українському романсі «Сміються, плачуть солов’ї» (слова Олександра Олеся, музика Василя Безкоровайного). Цього вечора лунали у виконанні Івана Круша відомі українські пісні та зарубіжні популярні твори – шанувальники його творчості та вокального мистецтва отримали гарний весняний подарунок.

Концерт прикрасили колеги та друзі співака. Тут були жартівливі та ліричні дуетні номери із енергійним та веселим Семеном Рудницьким; Алла Тарасова виконала різножанрові композиції; лауреат міжнародних конкурсів Тетяна Олійник – зворушливу народну пісню; лауреат міжнародних конкурсів Андрій Рекун - українську народну пісню та зарубіжний хіт. Чудово виступила й учениця Івана Круша, студентка Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Катерина Іващенко, яка разом з іншими його учнями прославляє свого учителя як талановитого музичного педагога.

На біс на прохання глядачів лунала відома пісня «Стоїть гора високая» (слова Леоніда Глібова, музика Миколи Лисенка, аранжування заслуженого працівника культури України Миколи Борща) у виконанні заслуженого аматорського народного хору України «Десна» під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Олексієнка, соліст – Іван Круш.

Знову вражали глядачів високим рівнем свого мистецтва наші знамениті «Сіверські клейноди» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка. Тут були і браві козаки з музично-хореографічної композиції «Козацький сніданок», і артист Олександр Зажитень з оригінальним танцем – один за пана і панночку, і яскрава й запальна театралізована вокально-хореографічна постановка «Розпрягайте, хлопці, коней!»

Концертні номери були пов’язані у єдину цілісну картину поетичною прозою автора сценарію, лауреата Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» та Чернігівської обласної літературної премії ім. Леоніда Глібова Анатолія Покришня та автора віршів Світлани Берднікової у проникливому виконанні артистки Олени Белеванцевої. «Тільки із піснею можна сміливо дивитися в загадкові очі майбутнього. Тож хай завжди стає твоя пісня ніжною і світлою, натхненною і щирою, щоб будити віру у серцях, немов свята молитва, що лине у світле небо, прагнучи знайти шлях до Творця» - піднесено лунали слова з твору Анатолія Покришня як відображення творчого шляху співака.

Вся концертна програма була наповнена любов’ю до України, до рідної Чернігівщини. Ця любов була в усьому: у картинах Івана Круша, що демонструвалися на великому екрані – він до всього ще й талановитий художник; у піснях, віршах, поетичній прозі, театралізованих постановках; у теплих словах, якими вітали артиста колеги, друзі та учні. І завершився концерт натхненною «Молитвою за Україну» композитора Миколи Борща на слова Івана Буренка у виконанні хору «Десна», сольна партія – Іван Круш.

«Сьогоднішній концерт був про любов, і мене вона надихає, - поділився враженнями після концерту Іван Круш. - Хоча я втратив двох дружин і зараз сам, але цими концертами, цими піснями і своєю творчістю я живу».
У сольному концерті заслуженого артиста України Івана Круша «І ще раз про любов» взяли участь колективи: Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди», художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк; Заслужений аматорський народний хор України «Десна», художній керівник та диригент заслужений працівник культури України Микола Олексієнко; Студентський хор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, керівник Станіслав Першин. Солісти: лауреати Міжнародних конкурсів Тетяна Олійник, Андрій Рекун, а також Алла Тарасова, Семен Рудницький, Катерина Іващенко. Концертмейстери: лауреат Міжнародних конкурсів Олена Воронова, лауреат Всеукраїнських конкурсів Лариса Забара. Редагування та вірші Світлани Берднікової.

Голос за кадром – артистка розмовного жанру Чернігівського обласного філармонійного центру Олена Белеванцева. Автор сценарію та літературного тексту – лауреат Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» та Чернігівської обласної літературної премії ім. Леоніда Глібова Анатолій Покришень. Керівник проекту – лауреат Міжнародної літературної премії ім. Григорія Сковороди Сергій Теребун.

Віра ЛОБАНОВСЬКА



Теги:Анатолій Покришень, Іван Круш, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar