реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

На пусту землю війною не йдуть...

Війна розв'язується завжди з однією метою - отримати більше, ніж є. Тобто, витрати на війну завжди планують виправдати тим, що завоюють. Інколи війна є лише проміжним етапом до завойовництва у подальшому.
Але у будь-якому разі війна має головну мету і сенс, які лежать у площині матеріальних ресурсів.

Вже третій рік масштабної війни нам так і не озвучують мету московії, з якою вона прийшла на нашу землю.
Хоча цілей було декілька:
- грабунок України і поповнення запасів для ведення іншої масштабної війни (матеріальних та людських),
- розширення сфери політичного впливу вглиб Європи,
- подальша ескалація війни на територію Європи,
- контроль транзитних коридорів з Азії у Європу,
- гроші, гроші і ще раз гроші... якомога більше і якомога швидше.

Але... що з усього цього здобуто московією?
Окрім першого пункту, який виконаний десь лише на 20...25% більше ніяких здобутків нема.

Натомість є інші здобутки у московитів і це ніщо інше, як переорієнтування власної економіки на схід та південь. Хоча і там і там Азія. От саме з Азії зараз кремль має такі самі обсяги торгівлі, які колись мав є Європою. І тепер усім зрозуміло, що у Європі московії вже не світить великий заробіток і повернути колишні ринки вже не вийде найближчі кілька десятиліть.

Будь-який комерсант розуміє, що краще вкладатись у те, що гарантовано дає гроші, а не в те, що навіть теоретично втрачає прибутковість.І ось вони мають дилему... або далі воювати з надією, що отримають імовірний ринок на монопольних правах.... або розвивати той ринок, який виринув останні 3 роки.
Вкласти сотні мільярдів у війну, щоб потім навколішках вимолювати зняття санкцій у країн, які все більше занурюються у фінансові кризи та не дуже прагнуть спілкуватись.

Або вкласти ті самі сотні мільярдів у будівництво нових транспортних мереж у Азію і мати гарантований прибуток від країн, що тільки набирають обертів і точно ніяких обмежень не запровадять.

Іншими словами... або далі лобом пробивати закриті двері на захід, або піти у відкриті ворота на схід.
Та тільки не треба шукати логіку там, де її нема... це ж московити... Але навіть ці недоумки бачать, що Україна зараз для них є пустою випаленою землею. Її захоплення не дає вже ніяких переваг у подальшому спілкуванні з Європою та світом. Тобто... це їм вже не цікаво... нема резону... нема ґешефту...

А чому ж тоді вони не припиняють напади?
Та все лише тому, що війна починається завжди... ЗАВЖДИ... тільки у разі погодження своєї мети з союзниками та ... увага ... з нейтральними гравцями. Допоки нема остаточних гарантій про невтручання або про підтримку війни від тих, хто може тебе зупинити - ти не почнеш війну, бо критерії перебігу неможливо прорахувати наперед.

Тому й виконуються домовленості... тому й триває все це далі... тому й вилізти з того, куди вони залізли - дуже складно.

А хто ж ті самі гравці, які надали гарантії невтручання?
Та ті ж самі... це США та Китай... тільки ці країни мають можливість зупинити московію протягом телефонної розмови, навіть не розгортуючи війська.

Тільки Китай тепер вже іншу співає і каже, що годі воювати... тут гроші робити треба, а не там. Ми вже коридор з Азії у Європу маємо і нам достатньо. Все інше не варто інвестицій.

А США кричить про продовження війни, бо недотиснута Європа... яка є головним конкурентом США у торгівлі технологіями по всьому світу. І США хоче тримати увесь транзит з Азії до Європи під власним контролем... той самий коридор від Єгипту і Червоного моря, коридор Туреччиною, коридор Україною і коридор московією з Білоруссю.

Але... у США зараз вибори, зміна влади, зміна політики... Що і хто там буде далі - невідомо. Але навіть у таких умовах вони прагнуть "застовбити" свої права і працювати на майбутнє. Тому, коли увесь світ заговорив про перемовини та мир... США почали натякати, що ось-ось нададуть дозвіл бити їх ракетами вглиб боліт. Якщо це не ескалація... то що тоді ескалація... на фоні планів про перемир'я.

Та тільки США навіть тут зроблять велику помилку. Цей дозвіл поставить Україну на більш вигідну позицію у перемовинах. А московія опиниться у більш слабкому стані. І домовленості будуть досягнуті набагато швидше, або не буде взагалі ніякої розмови... Та тільки я пояснив, що розмова вкрай необхідна... і не тільки нам... і вже не стільки нам.

Тому... зараз починається битва титанів за те, чиї інтереси і політична стратегія переважить: Китаю та усієї Азії... чи США.

Хоча... політика та геополітичні ігри США останнім часом настільки брудні та невчасні, що наступні їх промахи вже будуть сприйматись як належне...
А нам... нам лишається триматись. Єдине, що визначається зараз точно - це те, що тривати так далі вже не буде, бо не лишається нікого, хто цим усім буде керувати та підливати масла у вогонь.

І встигнути все змінити треба десь до осені 2025 року. Бо тільки до цього часу діятимуть усі старі домовленості США з іншим світом... потім буде вже новий "гарант" світового порядку

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:широка війна, Україна - США, Анатолій Яровед


Читайте також






Коментарі (0)
avatar