реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

На Московщині - заворушення

Біля 5 тисяч затриманих - такий результат недільної акції в Росії на підтримку затриманого Олексія Навального. Зібрання, сором'язливо названі його організаторами навіть не мітингами, а ...прогулянками, зібрали багато людей - але як на Росію, то все ж пропорційно дуже мало. Поліція затримала і дружину Олексія Навального - Юлію. Самому ж Навальному завтра мають оголосити ухвалу суду про нібито неявку до слідчих по кримінальній справі.

За словами кореспондента ВВС Сергія Горяшка, поліція діяла ще жорсткіше, ніж минулими вихідними: з різних регіонів надходили повідомлення про побиття затриманих кийками, в Петербурзі поліцейський направив на протестувальників табельний пістолет, з Владивостока повідомляли про застосування травматичної зброї проти одного із затриманих.

Крім того, московські і петербурзькі поліцейські били затриманих електрошокерами - таке на протестних акціях сталося вперше, зауважує він.

У Петербурзі протестувальники вишикувалися перед Маріїнським палацом, перед ними проїхав автомобіль з написом "Відділ із боротьби з палацами". Натовп кричить "Геть царя!".



Теги:Росія, Навальний, режим Путіна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar