реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

На Георгія, у Георгіївській... (доповнено)

Перша архієрейська літургія відслужена з нагоди храмового свята у Георгіївській церкві Седнева. Храм після відбудови почав діяти зовсім нещодавно -- незважаючи на те, що в містечку є ще два храми (УПЦ Московського патріархату), Георгіївська церква УПЦ Київського патріархату уже май свій постійний прихід. Є і настоятель храму отець Володимир Педь. Літургію очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон.
Цього дня єпископ Іларіон подарував для церкви ікону святого Георгія Побідоносця з частинкою його нетлінних мощей. Святиня в храмі буде перебувати постійно.

Георгіївська церква була побудована в Седніві не пізніше 1747 року. Розташовується на піднесенні урочища Коронний Замок, в центрі древнього городища Сновськ.

Ця пам'ятка є рідкісним зразком монументальних дерев'яних споруд на Лівобережжі України періоду бароко. Відбудована без єдиного цвяха. Вважається, що в цій же церкві святили свою зброю перед військовими походами козаки Седнівської сотні Чернігівського полку у 17-18 ст. Довгий час Георгіївська церква був головним храмом Седніва. Пам'ятник значно перебудували в 1852 році.

Церква отримала популярність завдяки тому, що тут знімалися головні епізоди популярного радянського кінофільму "Вій" за однойменною повістю Миколи Гоголя.




Теги:Вій, єпископ Іларіон, Седнів, деревяна архітектура, УПЦ КП, Георгіївська церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar