реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

На Чернігівщині знищено "волохатих корів", а тепер вбито і останню рись

Ось які заголовки з’явилися у новинах ЗМІ після вбивства (для деяких "акул пера" неаби-яка сенсація!) дільничим міліціонером червонокнижної тварини 2 червня 2011 року на Чернігівщині майже на околицях міста Корюківка:
– «На Черниговщине бешеная рысь покусала двух человек» («Комсомольская правда»);
– «Бешеная рысь покусала 3 человек в Черниговской области» («Факты и комментарии»);
– «Черниговская милиция обезвредила рысь, покусившуюся на велосипедиста» (ОБКОМ);
– «На Черниговщине бешеная рысь покусала крестьян» (Gigamir.net);
– «Скажена рись покусала двох людей на Чернігівщині» (УНІАН);
– «Скажена рись спочатку напала на кота...»(«Сіверщина»);
– «На Чернігівщині рись напала на людину й налякала ціле село». («Чернігівський монітор»);
– «Міліціонер застрелив рись, що нападала на людей». (Val.ua);
– «В Чернігівській області знешкоджено хвору самку рисі» (офіційний сайт Державної екологічної інспекції в Чернігівській області).
Шкода, що більшість журналістів, не дочекавшись офіційних результатів розслідування і аналізів, вже оголосили нещасну тварину «скаженою».
Вперше цю інформацію було розповсюджено під час проведення 2 червня ц. р. прес-конференції керівництва Державного управління охорони навколишнього середовища і Державної екологічної інспекції в Чернігівській області з приводу їх професійного свята - «Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища», яке відзначається щорічно 5 червня.
Після повідомлення цієї сумної новини, представник головного управління статистики у Чернігівській області Г.М. Зінич з жалем заявила, що в області на обліку станом на 1 січня 2011 року за даними, отриманими з мисливських товариств і господарств, було зареєстровано всього 1 (одного) представника цього червонокнижного звіра.
Заступник начальника Т.Г. Дадашева, щойно призначена після проведених скорочень працівників і реорганізації Державного управління охорони навколишнього середовища цю посаду, у відповідь заперечила цей факт і заявила, що сама «відєла» сліди цього звіря на території регіонального ландшафтного парка «Міжріченський». Більш того, на її думку «етот від хіщнікав прочна асел в Чернігавскай області і расселілся практічно по всей єйго северной часті. Дашол, как видім, і до Карюкавкі». Крім того, Т.Г. Дадашева зазначила, що на людей цей хижак зазвичай, у здоровому стані, не нападає».
Невже, цієї заяви, панове журналісти, виявилося достатньо щоб без суду і слідства оголосити останню чернігівську рись «скаженою»?
Як не дивно, колегу підтримав і начальник обласної екологічної інспекції, керівник обласного осередку Партії зелених України Л.Г. Бурковський. Він на зойк когось з журналістів, що невже з риссю станеться так, як і з зубрами, з посмішкою відповів, що не варто так перейматися цими зубрами, це ж «звичайна корова, тільки волохата».

Сергій Соломаха


На світлині керівництво Державного управління охорони навколишнього середовища і Державної екологічної інспекції в Чернігівській області під час прес-конференції 2 червня 2011 року в прес-клубі "Ділове слово".
Зліво напрово Т.Г. Дадашева, С.В. Горонович, В.А. Дзюба, Л.Г. Бурковський та ведучий В.В. Сорокін









Коментарі (7)
avatar
1
На http://alians3000.at.ua/index/0-511 я натрапив на інтерв"ю очевидців щодо цієї події
avatar
3
Омеляне, ніякого інтерв"ю очевидця немає.
Є фото вбитої рисі під машиною і тлумачення події людей у погонах.
avatar
2
Ні, вся поведінка рисі підказує її ненормальний характер. І вона далеко не одна на території області -- скажімо, сліди рисі постійно і давно бачать у Добрянському лісництві Ріпкинського району. Хай дадашеви запитають у журналістів -- ті більше знають за людей, що за такі знання державні гроші отримують....
avatar
4
Василю, не знав, що ти спец по рисям!
Чи може захищаєш честь мундира?
avatar
5
А хто б іще "без погонів" по ній стріляв би ? Ви, пане Соломаха, якби опинились у такій ситуації, то мабуть би риссю втікали б від тієї рисі --- і не про Червону Книгу б думали, а про нові портки! Заїдьте до постраждалої людини --- хай Вам переповість про ту "ніжну" зустріч.
avatar
6
Як член Національної Спілки журналістів скажу члену Національної Спілки журналістів: так, журналісту треба бути спецом і по рисях, і по інвестиціях, і по дорожних роботах, і по тендерах, і по політиках, і по ціні молока... Тобто по всьому мати хорошу поверховість.
avatar
7
Панове, в цівілізованій країні відносяться до червонокнижних тварин зовсім інакше, ніж у нас.
По-перше, там би негайно викликали б спеціалістів по тваринам, а не ганяли з рушницею по селу щоб вбити 16-18 кг кішку.
По-друге, в усіх інтернетах написано, що рись не боїться людей і заходить в населені пункти, а нападає на людей якщо її переслідують.
У нас вирішив на свій розсуд, що тварина "скажена" і можна негайно нищити?
До речі, рись на міліціонера не нападала, тому він просто злодійськи порушив закон і вбив червонокнижну тварину.
Третє, балачки про багаточисельність рисі в області свідчить, що балакуни відчувають свою ніцість.
Останнє!
Саме "скаженими собаками" називали ворогів народу сталіністи.
І народ в екстазі волав: "Знищити їх як скажених собак!!!"
Що забули?

Мабуть, зубри теж були "скаженими" і тому їх бідних знищили?
avatar