реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Чернігівщині затримали російського шпигуна

На території Чернігівської області, під час проведення контррозвідувальних пошукових заходів, виявлено громадянина України, який був завербований представниками російських спецслужб під псевдонімом «Бар» із метою виконання розвідувальних завдань на території нашої держави. Про це повідомляє Цензор.НЕТ, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

За завданням представників спецслужби РФ громадянин України повинен був провести фото- і відеодокументування місць розміщення і дислокації підрозділів Збройних сил та Прикордонної служби України. За виконання зазначеного завдання наш співвітчизник мав отримувати від співробітників ГУ ГШ ЗС РФ грошову винагороду.

За результатами проведених оперативно-слідчих заходів були встановлені обставини вербування громадянина України.

Усвідомлюючи можливі наслідки своїх протиправних дій, затриманий повністю визнав свою провину.
«Я дуже шкодую про свій вчинок», – зазначив він.

Як наголошується, зараз він співпрацює зі Службою безпеки України.

На відеофрагменті допиту затриманого, що наводить видання, той розповідає, що його завербували під час роботи на будівництві в Брянській області Росії. Сам він з Луганщини.

За виконання доручень в Україні, російському агенту обіцяли гроші, безперешкодний перетин кордону з Росією та патент на роботу в РФ.

Він мав знімати на свій відеореєстратор у авто певні об’єкти та ділянки на прикордонній Чернігівщині. Загалом, за його словами, було дві таких зйомки, за які йому виплатили 10 тис. російських рублів.
Після цього до нього більше не зверталися й він повернуся до України.

За вчинення злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Разом з тим, відповідно до положень частини другої статті 111 КК України – звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.



Теги:шпигуни, російсько - українська війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar