реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

На Чернігівщині вже стріляють

На території Чернігівської області відкрито полювання на хутрових звірів та колективне, облавне полювання на парнокопитних тварин.

З метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування, полювання дозволяється з належним дотриманням вимог природоохоронного законодавства та при дотриманні вимог наказів користувачів мисливських угідь про проведення полювання на їх територіях.

Обов’язково мати всі дозволи, ліцензії, відстрільні картки, тощо.

Забороняється полювання: у заборонених для цього місцях; у темний період доби; із застосуванням або використанням заборонених знарядь та забороненими способами (вибухові речовини); з під'їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах з працюючим двигуном; не мисливської (у тому числі військової) вогнепальної, пневматичної та іншої стрілецької зброї, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазинами більш як на два патрони; руйнування жител тварин, бобрових загат, гнізд птахів.

Особи, винні у незаконному полюванні, відповідатимуть згідно з чинним законодавством України. За порушення правил полювання та термінів полювання особи можуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від шести (102 грн.) до шістдесяти (1020 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від тридцяти (510 грн.) до дев’яноста (1530 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, при порушенні правил полювання передбачена і кримінальна відповідальність відповідно до Кримінального Кодексу України.
Аграрний тиждень



Теги:хутрові звірі, полювання, парнокопитні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar