реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Чернігівщині тишком-нишком хочуть урізати "чорнобильські зони"

На Чернігівщині тишком-нишком влада планує позбавити 218 населених пуктів статусу територій, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

У експертних документах, зокрема доповіді Національної комісії з радіаційного захисту населення 2011 року, йдеться про те, що відповідне рішення обговорювалося на сесіях місцевих рад, а мешканці населених пуктів згодні на зміну статусу населених пунктів, за умови, якщо люди матимуть пільги, предбачені Чорнобильським законодавством.

З огляду на це народний депутат України Валерій Дубіль надіслав запити до семи голів районних рад, а саме: Корюківки, Козельця, Новгорода-Сіверського, Ріпок, Семенівки, Сосниці, Чернігова з вимогою надати інформацію чи обговорювалися екпертні висновки на сесіях місцевих рад та чи погоджуються мешканці на зміну статусу населеного пнкту та виключення його із зони радіоактивного забруднення. Також Валерій Дубіль надіслав відкритий лист громаді Чернігівської області, в якому закликає людей бути пильними та повстати проти свавілля влади, аби не допустити прийняття антинародного рішення на сесії Чернігівської обласної ради .

Водночас у чернігівських громадських організаціях чорнобильців запевняють, що не чули про відповідні обговорення стосовно долі чорнобильських територій.і

Прес-служба народного депутата України Валерія Дубіля



Теги:чорнобильські зони, Національна комісія з радіаційного , Валерій Дубіль, чорнобильці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar