реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Музичний вечір з духовим оркестром

На вулиці сніг і не видно весни, а у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 10 березня 2018 року був гарний суботній вечір. Тут зібралися небайдужі до музики чернігівці та гості міста на концерт духового оркестру під керівництвом лауреата премії імені Богдана Хмельницького, заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Ткачука.

Програма була насиченою і різноманітною, демонструючи широкі можливості музичного колективу. Лунали різножанрові композиції - класичні твори і популярні світові хіти в аранжуванні Анатолія Ткачука та інших композиторів. Серед них і прем’єри творів, що пролунали в Україні вперше. Цікавими були сольні номери інструменталістів у супроводі оркестру. Диригент представив публіці кожного з музикантів-солістів, які потішили глядачів майстерним володінням своїми інструментами: Петра Іпатка, який виконував соло на трубі а також флюгельгорні, Олександра Хоменка та Володимира Вороха, які грають на баритонах.

Приємним сюрпризом для глядачів стали і виступи солістів-вокалістів у супроводі оркестру. Відомі хіти «Я люблю тебе, дитя» та «Я хочу» в аранжуванні Анатолія Ткачука зворушливо і яскраво виконала лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Марина Коваленко. Бархатистий тенор лауреата міжнародних конкурсів Андрія Рекуна прикрасив концерт популярними піснями «О, Марі» (Е. ді Капуа, сл. В. Руссо) та «О, Маритана» (Г. Свиридов, сл. Ф. Дюмануа, А. Деннері).

А ще завдяки композитору Анатолію Ткачуку Чернігів має свій марш для духового оркестру під назвою «Чернігів святковий»! Цим енергійним і життєрадісним твором завершився чудовий концерт духового оркестру, який подарував шанувальникам музики бадьорість і гарний настрій.

Віра ЛОБАНОВСЬКА



Теги:Чернігівська філармонія, духовий оркестр, Марш


Читайте також



Коментарі (0)
avatar