реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мужоложці забороняють християнам усиновлювати дітей

Вищий суд, що входить до Верховного суду Великобританії, ухвалив принципово нове рішення, яке може мати серйозні наслідки для процесів усиновлення дітей віруючими сім’ями. Суд висловив думку, що християни з традиційними поглядами на сексуальну етику не підходять на роль прийомних батьків - їхні переконання "можуть бути несприятливими для дітей".
Така позиція британського суду знайшла відображення в рішенні, оголошеному 28 лютого 2011 року у справі № CO/4594/2010, копію якого має Інститут релігійної свободи.

Таке рішення суду стосується дискусії між подружжям Юніс та Оуен Джонс та міською радою міста Дербі (графство Дербішир, Англія).

Джонси звернулись до міської ради у 2007 році з проханням передати їм на виховання дитину. Проте міська рада перешкодила їх клопотанню, оскільки не схвалила відмову Джонсів щодо сприяння в ознайомленні дитини з явищем гомосексуалізму.

У листопаді 2010 року обидві сторони спільно звернулись до суду з проханням винести остаточне рішення: або ж дозволити Джонсам взяти дитину на виховання, або ж заборонити це на підставі закону про рівність у зв’язку з їх християнськими переконаннями.

У своєму рішенні суд рішуче став на захист гомосексуального світогляду. Джонсів позбавили можливості взяти дитину на виховання у зв’язку з релігійними переконаннями, незважаючи на їхню гарну репутацію як прийомних батьків.

Аргументуючи рішення, суд висловив думку про те, що традиційні християнські етичні переконання є потенційно небезпечні для дітей, а батьки з християнськими переконаннями не підлягають розгляду на роль потенційних прийомних батьків.

Судді зазначили, що в рішенні немає релігійної дискримінації щодо Джонсів, так як їм відмовили в можливості виховувати дитину через погляди на сексуальну етику, а не в зв’язку з християнськими переконаннями.

Народний оглядач



Теги:гомосексуалізм, сімейні цінності, Християнство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar