реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

МТС – супершахраї у законі?

Сьогодні, коли пенсії і зарплати у більшості українців стабільно заморожені, так званий великий бізнес вважає моральним зберігати свої надприбутки... за рахунок найбідніших українців.

Судіть самі.

Рік тому власників мобільних номерів МТС (050, 095, 066, 099) менеджери кампанії ПрАТ «МТС Україна» спокушали укладати угоди на тарифний пакет GSM «Супер МТС без ПЗЗ 0 - 50». За цим тарифом вартістю у 25 грн. наївний громадянин отримував 2000 хв. на місяць безкоштовного спілкування в мережі МТС і аж 10 грн. пільгу, тобто сплачував 15 грн. в місяць.
Як пояснили працівники МТС у зв'язку «з погіршенням економічної ситуації» і включенням до послуг інтерненту власники кампанії підвищили тариф на 60%: з 25 грн. до 40 грн., залишивши при цьому пільгу у 10 грн.
Для тих хто користується лише телефоном і спокусився на «супер-тариф» це - підвищення вартості послуги мобільного зв'язку аж у двічі: з 15 грн. до 30 грн. у місяць.
Безумовно, в цивілізованій державі споживач мав би право розірвати такий кабальний договір і не плати у двічі більший тариф. але тільки не в Україні.
Адже за умовами договору між споживачем і ПрАТ «МТС Україна» цей договір можливо односторонньому порядку розірвати до кінця строку його дії (а це рік) лише у разі сплати договірної санкції у розмірі 2,74 грн. за кожен день, що залишився до закінчення строку договору.
Більш того. відповідальні власники ПрАТ «МТС Україна», враховуючи соціальну складову телефонного зв"язку, повинні були б передбачити для найбідніших українців, які не користуються інтерненом через відсутність у них смартфонів, соціальний тариф для елефонного зв"язку.

Хто захистить права українських споживачів?

Питання, звісно, як завжди риторичне.

Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
Автор статты напышытэ будъласка про кыэвстаровсъкы тарифи
avatar