реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Москва рватиме з Константинополем?

Схоже, що в Москві вже остаточно зрозуміли, що вплинути на рішення Константинополя – надати томос про автокефалію УПЦ – неможливо, та й немає вже на це часу, процедура вже запущена. Проте, Кремль був би не Кремль, якби просто так відпустив ситуацію, змирившись з цим.

Так, близький до Кремля телеграм канал «Незыгарь» повідомляє про те, яку «відповідь» готує Московський Патріархат як відповідь на надання томосу української православної церкви.

По-перше, повідомляється, що РПЦ заявить про свою незгоду з рішенням Константинополя і відішле ноту протесту не тільки Вселенського Патріархату, а й усім церквам, які підтримають це рішення. Також РПЦ вийде з усіх міжнародних угод, пов’язаних з Константинополем. РПЦ виступить з пропозицією державі взяти на забезпечення РПЦ, допомагаючи фінансово церкві.

Коментуючи новину, український історик і блогер Лідія Гайдар зазначила, що особливо вражає останній пункт. Він фактично означає, що після втрати доходів від українських парафій Московського Патріархату буде не в змозі сам себе утримувати. Немає ніякого сумніву, що всі ці «страшилки» йдуть з Кремля – ​​у Московського Патріархату немає ні можливостей, ні ресурсів втілити в життя всі ці «хотілки» Путіна. До того ж, тих практичних наслідків, які прагнуть досягти в Москві, вони, в будь-якому випадку, не досягнуть.Префікс - блог



Теги:патріарх Кіріл, автокефалія, РПЦ, Томос


Читайте також



Коментарі (0)
avatar