реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московський патріархат може проклясти журналіста?

Напередодні чергового вояжу до Києва глави Московського патріархату Кирила Гундяєва-Брегє, голова Союзу православних братств УПЦ МП Валентин Лукиянник звернувся із відкритим листом, де просить "ініціювати і розглянути питання про відлучення від православного спілкування до принесення щирого, повного публічного покаяння літератора Юрія Дорошенка". У вину журналістові ставлять його книгу "Без догмату. Релігійні магістралі" (Видавництво "Ярославів Вал", 2012 р.), де подано зріз релігійного життя за останні майже 20 років. Дорошенкові погрожують навіть анафемою!

Характерно, що лист активістом МП написаний не на ім'я предстоятеля УПЦ МП, а на Московського патріарха Кирила та "первєнстувующого" члена синоду УПЦ МП митрополита Агатангела, відомого своїми антиукраїнськими поглядами.

Як стало відомо, під час приїзду Кирила до Києва на свято святого князя Володимира, планується проведення синоду РПЦ. На ньому Кирил Гундяєв може протягнути цілий ряд антиукраїнських рішень, які позбавлять УПЦ МП автономії. Чи не до цього пакету вирішили "підверстати" і журналіста Юрія Дорошенка з його книжкою?

Як відомо, РПЦ практикує накладання анафем на журналістів. Свого часу в Псковській єпархії МП прокляли журналіста Олега Дементьєва за критичні матеріали про здирництво у церкві.

Можна сказати, що Юрієві Дорошенку повезло, що він живе не у середньовіччі і його разом із книжкою московські попи не спалять на кості, а лише проклянуть.

Олег МЄДВЄДЄВ, "Українська правда"

27-28 липня, у день пам'яті Святого Рівноапостольного Великого князя Київського

Володимира, Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначатиме річницю

Хрещення Київської Руси-України.

З цієї нагоди у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі

(бульв. Т. Шевченка, 20) відбудуться святкові богослужіння:

27 липня з 17:00 – Всенічне Бдіння,

28 липня з 09:30 – Божественна Літургія.

Богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні Літургії (після 11:30) від Володимирського собору до пам'ятника святому Володимиру

відбудеться Хресний хід.

Запрошуємо взяти участь у богослужінні та Хресному ході всіх:

- кому не байдужа доля Українського Православ'я;

- хто хоче бачити в Україні єдину Помісну Православну Церкву;

- хто не згідний з тим, що Україна – це "Малороссия",

а Київ – "южная столица русского православия".

Київ – наш другий Єрусалим, Дніпро – український Йордан, Володимир – наш Великий князь і Хреститель!

КИЇВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ – ПОМІСНА УКРАЇНСЬКА ЦЕРКВА!

Твоя особиста участь і молитва – важливий внесок у розбудову Української Православної Церкви і незалежної Української Держави.






Теги:Юрій Дорошенко, РПЦ, Анафема, Без догмата, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
Ящо бути точним, то Володимир хрестив країну, яка називалася одним коротким словом - Русь.
Слово "Україна" появилося через два століття після хрещення Русі, "Київська Русь" - після появи "Московської Русі", а "Україна-Руса" - це зовсім уже молоде словоутворення.
Підкреслюю - Володимир хрестив Русь, а не яку іншу країну.
avatar
4
Ага, хрестив. Син єврейки-ключниці замочив спочатку братів, а потім, за деякими даними, 9 із 12 мільйонів Русів. Щоб не пручкалися новій релігії юдейській.
avatar
5
Operatoru.
Такими були тоді порядки, звичаї, правила життя. Інші князі були не кращими, прочитайте про Ольгу, чи Ярослава Мудрого, недаром же сказано - темне середньовіччя.
А християнська релігія, хоч і придумана іудеями, стала з тих часів головним чинником прогресу людської природи та суспільного життя. Без неї ми так би й жили племенами, без шлюбів, неграмотними поганцями. І хоча Влолодимир був таким, яким був, він зробив чи розпочав велику справу.
avatar
7
Та я уже багацько разів цю "ис-тори-ю" - як наші предки по корчах дикими бігали та у печерах зимували, поки не прийшла юдейська релігія. Наиперше я таку "из-торы-ю" почув у школі...
Горяєв, перед тобою - компютер з доступом до інтернету, а мені такі дурниці з підручників переказуєш...
avatar
8
Operatoru.
А який інший, окрім християнства, чинник прогресу наших пращурів в добу середньовіччя знаєте Ви? То викладіть його.
Викладіть коротко і свій варіант історії, якщо Ви не вірите літописам, підручникам та працям загальновизнаних істориків.
Два томи Носовського та Фоменка я маю і їх, ніким не визнаний варіант нашої історії, я знаю.
avatar
9
Відписав для всіх:
http://siver.com.ua/forum/2-637-1
avatar
2
В додаток.
Київська Руса-Україна - це сами новітній винахід Медвєдєва.
avatar
3
Гуньдяєв - не партіарх Московії, а її дох...
avatar
6
Про яких іудеїв ви говорите? Христос зібрав учнів і каже: "Казав євреям і вам кажу". Якби вони були євреями, то сказав би щось на зразок: "Казав народу і вам кажу...". Ви не знаєте, що Христос -- галилеянин і що Галилея була звойована Іудеєю за 140 років до народження Христа? Зрештою, подивіться на будь-яку ікону Христа -- ви побачите довгомуде обличчя, русяве волосся і голубі очі. Ви не знаєте як виглядять іудеї?
avatar