реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московський патріарх переслідує престарілого митрополита - українця

Навколо 86-річного митрополита Феодосія, що недавно керував Омською єпархією російської церкви, розгонулася неприваблива кампанія цькування. Незважаючи на вік, статус і заслуги перед російською церквою. Про це розповідає російський інтернет-ресурс "Портал-кредо. ру". Портал-кредо

Відправленого на спокій митрополита дістають вимогами виселитися зі старого будинку, у якому він живе багато років, та віддати стареньку "Волгу", подаровану йому колишнім губернатором, та й навіть віддати ...ікони.

Це при тому, що митрополит Феодосій прийняв єпархію з 6 храмами, а залишив з 200 парафіями і 6 монастирями. Його авторитет в Омську такий, що кожен вихід митрополита в місто перетворюється в маленький хресний хід. А церковна влада вимагає віддати ...посох -- символ архієрейської влади.

Наступ на старого митрополита - українця пояснюють особистою неприязню до нього московського патріарха Кіріла. Перемістивши в Омськ середньоазіатського митрополита Володимира, він диригує створенням обстановки навколо митрополита Феодосія з метою витискання авторитетного архіпастиря з міста.

Спецкор "Сіверщини" Олександр Волощук був гостем омського митрополита Феодосія, який говорив з ним рідною, українською мовою. І зберіг про нього світлі враження.



Теги:московський патріархат, Омськ, Олександр Волощук, митрополит Феодосій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar