реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московський митрополит проти української мови

Як повідомляє портал «Релігія в Україні», на зборах Київської єпархії Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій дозволив як виняток не споминати за богослужінням патріарха московського Кирила, якщо це спричиняє конфліктні ситуації та непорозуміння серед парафіян.

«Якщо десь сьогодні гостро стоїть питання, то можна і утриматися від споминання патріарха», - сказав митрополит Онуфрій, оскільки це "буде виправдано ікономією".

Також він сказав, що УПЦ МП не буде брати участі у Всеправославному соборі, оскільки не є суб'єктом церковного права. Тобто в перекладі на простішу мову - УПЦ МП була і залишається частиною російської церкви на чолі з московським патріархом Кірілом. Ні про яку самостійність, що нею ще дурять голови своїм прихожанам, там не йдеться. Відповідно і православний світ не визнає УПЦ церквою, а лише частиною Церкви. Російської.

Також наголошується, що владика Онуфрій дозволив зміни у богослужбових текстах - замінити слова "Російська держава" на "держава Руська" або "наша". Але, бачте, аби не сказали "Україна"!

Щодо мови богослужіння, то він митрополит Онуфрій заявив наступне: "Для нас церковнослов’янська мова — так само рідна, як мова сучасна. Не треба плутати Божий дар з яєчнею”. Митрополит Онуфрій почав відповідати тезами з листівки так званої “Ліги захисників Православ’я” проти української мови, яка поширюється в храмах УПЦ. Він зазначив, що богослужіння проводяться на старих мовах “скрізь”: старими мовами служать греки, грузини, англійці, румуни. “Богослужбова мова в УПЦ — церковнослов’янська. Ми нічого не будемо міняти”, — наголосив він і порадив тим, хто хоче “заробити” спасіння, вивчати церковнослов’янську. Так і сказав: "заробити" спасіння.

А ще признався, що сам не розуміє до кінця Євангелія, коли читає його російською чи українською мовою, бо зрозуміти його можна лише серцем. Отакої! А апостол Павло казав, що в церкві воліє десять слів сказати зрозумілою мовою, ніж десять тисяч слів незрозумілою. Ех, канонічні йолки- палки!

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:митрополит Онуфрій, українська мова, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Тоді чому вона називається УПЦ? Хай би назвалися УССПЦ.
avatar