реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московська церква призначила в Ніжин Климента (Вечерю)

Синод УПЦ Мосоковського патріархату вирішив перевести архиєпископа Ірпінського Климента (Вечері) на вакантну Ніжинську кафедру. Призначення відбулося після смерті архієпископа Іринея та на фоні гомосексуальних скандалів настоятеля Благовіщенського монастиря, який фактично і є єпархіальним центром цієї єпархії Московського патріархату.

"З одного боку, це підвищення, адже із вікарного архиєрея він стає правлячим. З другого боку, його віддаляють від столиці, та, за неофіційною інформацією, усувають – поки це неостаточно – від головування Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом. І все це – через його невдалу інформаційну політику, яка не принесла іміджу УПЦ багато користі", - коментує Ілля Бей з Центру дослідження релігій Національного педагогічного університету ім. Драгоманова.

Довідка.

Архієпископ Климент (у миру Олег Олександрович Вечеря) народився 16 серпня 1977 року в Києві.

Після закінчення середньої школи вступив до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, на біологічний факультет, який закінчив у 1999 році.

У 2000 році закінчив Київську духовну семінарію і зарахований до Київської духовної академії.

У 2003 році намісником столичного Іонинського монастиря архімандритом Іоною (Черепановим) пострижений у чернецтво з ім'ям Климент на честь свт. Климента, єпископа Римського.

У 2005-2008 роках – намісник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря (Київська єпархія).

У 2007 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата богослов'я. У 2008 році призначений на посаду проректора з навчальної роботи Київської духовної академії та семінарії.

Цього ж року зведений у сан архімандрита. У 2009 році удостоєний вченого звання доцента Київської духовної академії.

На засіданні Синоду УПЦ МП 20 липня 2012 року обраний єпископом Ірпінським, вікарієм Київської Митрополії



Теги:УПЦ МП, архієпископ Климент, Ніжинська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar