реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Мощі Меркурія Бригинського з Чернігова прибули до Рівного

30 червня, у 1-шу неділю після П’ятдесятниці, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне прибула велика святиня — нетлінні останки преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Про це повідомив офіційний сайт УПЦ Київського патріархату.

Мощі преподобного Меркурія Бригинського привезені до Рівного з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Руси-України, котре відзначається в Рівненській єпархії вже декілька місяців. Зокрема, в рамках святкувань проходили Володимирські та Андріївські читання, планується проведення 6 липня науково-практичної конференції та ін.

Біля головної брами собору, святиню, яка прибула із Чернігова, зустріло духовенство єпархії на чолі з архієпископом Рівненським і Острозьким Іларіоном та великою кількістю вірних. Мощі святого Чернігівщини супроводжує секретар Чернігівського єпархіального управління о. Роман Кіник.

Від брами урочиста хода рушила у Свято-Покровський собор, де було звершено Божественну літургію.

За богослужінням архієпископу Іларіону співслужили: особистий секретар, намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах архімандрит Митрофан (Бутинський), старший священик Свято-Покровського собору прот. Роман Довбета, благочиний Рівненського міського благочиння прот. Леонід Поліщук та прибуле духовенство.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом, в якому розповів про життя та подвиги преподобного Меркурія Бригинського.

По завершенні літургії перед ракою з мощами преподобного Меркурія було відслужено молебень.

Богослужіння завершилося уставним многоліттям, після чого архіпастир, духовенство і віряни приклалися до мощей преподобного Меркурія Чернігівского, ігумена Бригинського.











Теги:Рівненська єпархія, Чернігівська єпархія, Меркурій Бригинський, архієпископ Іларіон


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
. Кого слушать и кому поклоняться ходите вы в храм? И кто самые почитаемые люди в нём? Книжники? Фарисеи? Первосвященники? Все, сколько их ни приходило предо Мною, суть воры и разбойники и хуже того. Ибо не хлеб и не золото ваше крадут, но саму жизнь вашу. Устами своими и языком чтут Бога, сердце же их далеко от Него отстоит. И уподобляются окрашенным гробам, которые снаружи кажутся красивыми, а внутри полны костей мёртвых и всякой нечистоты.

И затворяют те лицемеры Царство Небесное человекам, ибо сами в него не входят и хотящих войти не допускают. И любят, что бы люди называли их: учитель! учитель! А вы не называй их учителями. Они слепые вожди слепых, а если слепой ведёт слепого, то оба упадут в яму. И веками скрывают они ключи от истинных знаний и подменяют их полуправдой, которую наряжают в одежды Истины, а оттого она опаснее и страшнее, чем ложь.
avatar
2
Не за адресою. Ці слова треба адресувати московському патріархату. А в нас і архієпсикоп Іларіон, і багато священиків є дійсно пастирями добрими.
avatar