реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Моряки, вдягніть форму!

Чернігів далеко від моря, але він увінчаний морською славою. В жорстоких боях за Чернігівщину загинули більше 1000 моряків Пінської військової флотилії. В селі Ладинка у затоці Десни до нашого часу знаходяться залишки бойового корабля монітора «Смоленск». У безвиході моряки підірвали корабель, а самі пішли воювати на сухопутний фронт.

З Чернігова почалася Дніпровська військова флотилія 1943 року. Майже 8 місяців наше місто було її головною базою. Кораблі флотилії дійшли до Берліна, а моряки на рейхстазі підняли і свій прапор.

Сьогодні Чернігівщина має тісні зв’язки з моряками Військово – Морського флоту України. Тому День ВМФ є для нас святом мужності, стійкості та героїзму.

Пропонуємо 29 липня в районі Красного мосту, біля вітрильника «Роксолана» взяти участь в урочистостях, які розпочнуться об 11 годині.

Бажано морякам вдягнути флотську форму одягу, прийти на свято з сім’ями та друзями. Буде проведено перекличку героїв – моряків Чернігівщини, опущено на воду вінки під залпи салюту. Проведемо і концерт, вікторини на морську тематику, поспіваємо.

Володимир ШИЛО,
капітан 2 рангу у відставці.



Теги:ВМФ України, Дніпровська флотилія, Ладинка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Сьогодні київське радіо повідомило такі цифри:
зарплата командувача ВМС УКраїни - 13 тис. грн.
зарплвта лейтенанта ЧФ Росії - 11 тис. грн.
зарплата лейтенанта ВМС України - 3 тис. грн.
avatar