реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Монолог князя Мишкіна,

Або Чому Веремієнко не може бути очільником Новгород- Сіверської РДА

Після моєї статті в «Голосі України» «Тиха московська експансія», де йшлося про підтримку новгород- сіверськими владцями Кауфманом та Веремієнком поселенців на кордоні з Росією, розгорнулась трохи штормова погода в інформаційному просторі. Приїхали в Ясну Поляну, де поселився згадуваний у статті прихильник і пропагандист ідей російського мільйонера Стєрлігова, журналісти з «1+1», здається, і з «5 каналу», в інтернеті розгорнулись жваві дискусії.

Одну помилку я таки зробив – назвав п. Веремієнка головою РДА, тоді як він є виконуючим обов’язки. Сподіваюсь, що головою і не стане. Бо на цій посаді має бути патріот України, а не прихильник руського міра.

Сам Руслан Веремієнко ніякої проблеми в поселенні руськомірців та захопленні ними поруч з кордоном нашої землі не бачить. Ось він у Фейсбуці сам пише: «Чи думаєте ви про наслідки такої писанини, про яку московську експансію мова? Смію вас запевнити,у нас все спокійно і контрольовано. І що за натякі такі про любов до пришельців ?». Тобто, на його думку – думку очільника виконавчої влади району, жодної загрози нема.

Нічого дивного в такій його малоросійській позиції нема, бо він не вважає, що і війна є Росії з Україною. Адже на своїй сторінці у Фейсбуці поширює твердження: «Война - это жертвоприношение. Нет никаких героев, есть только пушечное м'ясо». Коли ж йому один дописувач дорікнув: «Тобто і загиблі Новгород-Сіверці для вас не герої? Їх накормлених брехнею принесли в жертву? То і не носіть їм на могили квіти, якщо робите це для протоколу. Навіть образливого слова для вас не підберу, хоч знаю їх багато». На що державний український чиновник Веремієнко відповів: «Час розставить все на свої місця, не тримайте образу ні на кого, просто живіть і думайте, не все так просто у цьому світі, бережіть слова , бо як сказано у писанні спочатку було слово....А слово - велика сила... Зараз дуже багато слів ....».

Помилок у його текстах я не виправляв, хоча, схоже, найбільшою помилкою Президента є призначення отаких діячів на відповідальні посади…

Сьогодні я потратив кавалок часу, щоби переглянути профіль пана Веремієнка. Звісно, він приватний, але, погодьтеся, було би дивно, якби у приватному профілі священика йшла реклама стриптизерів чи коли би стриптизери розмірковували про духовність. Точно так, якщо у профілі державного чиновника України, що від тої України живиться, йдуть дописи неукраїнською мовою, та ще й неукраїнського спрямування – то дійсно, пора думати, що поселення руськомірців на кордоні з Росією – не випадковість.

Веремієнко перемощує російські сайти та й сам пише російською, ставить, скажімо, монолог князя Мишкіна з фільму за Достоєвським «Ідіот» - ні, ну а що я хотів? Не ставитиме ж він з таким ставленням до війни ні посилань на «Червоний», ні на «Позивний «Бандерас», ні на «Донбас»… Це ж антиросійські фільми!

А ще главі виконавчої влади Новгород- Сіверського району подобаються монологи російського актора Карцева, рецепт Петра I, справжнім президентом він вважає Лукашенка, а з українських політиків йому подобається тільки Юлія Тимошенко…

І тут же – овва! – аж двічі перепощує відео того ж таки Стєрлігова! Тобто це аж ніяк не випадкове фото Кауфмана, Веремієнка з руськомірським поселенцем, який хотів український хутір Миколаївський переназвати у Пімєнову Слободу на честь себе, посланця від Стєрлігова! Чого ж тоді п. Веремієнко пояснює, що фото випадкове?!

Правильно написав йому український патріот, батько героя російсько – української війни Олександр Лупейко: «Ти б краще з мешканцями Ясної Поляни сфотографувався. З тими самими, котрі протистоять московським агентам і не дають їм розповсюджувати ідеї "русского мира". А не погрожував їм розправами, якщо вони і далі будуть займатись протистоянням».

Про ситуацію серед чиновництва міста влучно написала журналістка Оксана Харкова: «Ще довго не забуду як під час спілкування в одному з владних кабінетів вихвалявся сепар-посадовець в 2013-му триколором, що лежав у другій шухлядці його робочого стола».

Це до того, що більшість новгород- сіверського чиновництва має хронічний політичний остеохондроз – вчилися вони в Росії, жінок мають звідти, друзів, часто їздять туди і ніяк не можуть увірувати в Україну. Все їм монологи князя Мишкіна мерещаться! Тож веремієнків і кауфманів там багато!

Руслан Веремієнко не пише про успіхи новгород- сіверської влади, бо їх нема. Але майже не пише і про життя району – вряди-годи щось промелькне, як, скажімо, день вишиванки у Блистові. Ну, таке можуть – для екзотики – подати і в сусідньому Стародубському районі Росії… А найбільше він пише про вакцинацію – детально, багато, із категоричним запереченням. Це, власне, його справа. Але те, що профіль керівника Новгород- Сіверської РДА не є профілем українського патріота – факт.

«Мне жаль небосвод этот синий, Жаль землю и неба осколки .....Мне страшно, что сытые свиньи страшней , чем голодные волки» - це Веремієнко пише. А мені шкода України, в якій досі вільно крутять владою, як циган сонцем, неукраїнські чиновники.

Єдине, в чому можу запевнити п. Веремієнка – ні, він таки не єврей (переживав, коли його так назвали). Бо он Кауфман мовчить і у викривальні розмови не вдається. А ви, пане Руслане, типовий малорос. Чи хохол, як ваші друзі за Грем’ячем скажуть… А треба на цій посаді твердого українського патріота.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ясна поляна, колаборанти, Русскій мир, Новгород- Сіверський, Кауфман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar