реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Медаль про видатного ніжинця

Національний Банк України випустив нову медаль із серії "Видатні українці", присвячену Юрію Лисянському - ніжинцю, мореплавцю і капітану, учаснику навколосвітньої експедиції 1803-1806 років.

Як повідомив один з авторів проєкту Микола Омельченко, це - приватне замовлення. Медаль виготовлено з нейзильберу. Тираж 1000 шт. Ідейним ініціатором медалі став відомий колекціонер Петро Федорович Рябченко. Художній проєкт медалі створив заслужений художник України, відомий геральдист, автор багатьох державних нагород та символів Президента України Олексій Руденко.

Про це повідомляє Олександр Морозов завідувач музею рідкісної книги НДУ ім. Миколи Гоголя та музею Юрія Лисянського.



Теги:Юрій ЛИСЯНСЬКИЙ, НБУ, Олександр Морозов, Ніжин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Слід додати, що Лисянський це українець, що був на службі імперії. Він у цьому нічим не відрізняється від наших земляків, так само козацького походження,які й зараз служать імперській Росії на високих посадах у владі та збройних силах. Чим тоді він нам так важливий сьогодні?
avatar
2
Мы заказывали небольшие изделия из акрила здесь https://graverton.com.ua/prizy-iz-akrila/. Этот вариант отлично подходит для подарка или дополнения к подарку, для приза, награды. Можно заказать изделия любого размера и формы, что вам в голову придет. А еще есть вариант статуэток из стекла. Тоже разных форм и размеров. Но нам больше акриловые изделия подошли.
avatar