реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Могутні удари по аеродромах

У ніч на 14 серпня 2024 року українські Сили оборони здійснили успішну атаку на чотири військові аеродроми на території Російської Федерації. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За інформацією Генштабу, спільними зусиллями Повітряних сил, Сил спеціальних операцій ЗСУ, Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України було уражено летовища "Халіно", "Саваслєйка", "Борисоглєбськ" та "Балтимор", розташовані у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ.

На цих аеродромах базується значна частина російської військової авіації, включаючи армійську авіацію, винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувачі Су-35. Головними цілями атаки стали склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження.

Радіо Свобода, посилаючись на супутникові знімки Planet Labs, підтверджує, що на аеродромі "Борисоглібськ" зруйновано кілька ангарів у північно-західній частині, де розташована технічно-експлуатаційна частина для ремонту та обслуговування літаків.

За даними Defence Express, на аеродромі "Саваслейка", що знаходиться за 650 км від українського кордону, могли бути пошкоджені склади зі спеціальним паливом Т-6 для МіГ-31К. Супутниковий сервіс NASA зафіксував потужну пожежу в районі зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Джерела Радіо Свобода в СБУ назвали цю операцію найбільшою атакою на російські військові аеродроми за весь час війни. Генштаб ЗСУ наголошує, що результати атаки уточнюються, а злагоджена бойова робота всіх складових Сил оборони триває.
Хвиля



Теги:російсько - українська війна, аеродроми, Саваслєйка


Читайте також






Коментарі (0)
avatar