реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Могили з парку приберуть?

"Донька Миколи Попудренка Світлана звернулася до чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з проханням перепоховати її батька зі скверу біля Красної площі на міське кладовище Яцево, до Почесного сектору поховань померлих за Батьківщину в роки війни".

Таке повідомлення розмістив на своїй сторінці в мережі Фейсбук заступник міського голови Олександр Ломако.

Проблему перенесення могил з центру міста на цвинтар піднімало товариство "Просвіта" біля 10 років поспіль. Спочатку чиновники робили округлі очі, а тоді посилалися на волю родичів. Хоча земля в міському парку не є їх власністю, а належить міській громаді. Та й не тільки за християнськими, а навіть за комуністичними канонами не гоже, коли по могилах лазять маленькі діти, підлітки пиво п'ють, юні цілуються... Парк же!

Зрештою, не треба забувати, що коли уже в незалежній Україні переробляли надгробки поховань Попудренка і Капранова, виявилося, що всі роки радянської влади на їх могилах стояли крадені надгробки з цвинтаря Єлецького монастиря. Комуністи і після смерті крали...

Тож добре, що теперішня міська влада знайшла безконфліктний шлях прибирання могил з парку.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Довідка "Сіверщини".
Микола Попудренко - другий секретар Чернігівського обкому комуністичної партії у час репресій. Один з організаторів партизанського руху - у журналі "Сіверянський літопис" опублікований його щоденник, де йдеться про розстріли мирних людей, які заїжджали в ліс за дровами та вбивства радянських солдат - дезертирів...Тільки загибель Попудренка у час війни поки що усунула його від підпадання під дію законів про декомунізацію.



Теги:Василь Чепурний, Олександр Ломако, декомунізація, Микола Попудренко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar