реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«МММ» по-чернігівські або реалізація державної молодіжної політики

7 квітня 2016 року суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Кулініч Ю.П. оголосив вирок у кримінальній справі екс-заступника Департаменту сім’ї, молоді і спорту ОДА Наталки Кожушко, звинуваченої у заволодінні 30 тисячами гривень бюджетних коштів, виділених на міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє», шляхом зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 191 ККУ). Її засуджено до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, а також позбавлено права обіймати керівні посади на строк до трьох років.
Крім того, суд повернув Кожушко Н.І. заставу у 30 тисяч грн., а також всі цінності, вилучені під час обшуку її помешкання, зокрема, 4510 доларів США, 800 євро, 20 тисяч грн. та 44 ювелірні вироби, з яких 21 - золоті.
Натомість обвинувачувана, яка частково визнала свою провину, та її адвокат вимагали застосувати ст. 69 ККУ і обмежити покарання лише штрафом.

До речі, Кожушко Н.І. наполягала на пом’якшенні вироку через те, що привласнені кошти вже вилучені СБУ 15 липня 2015 року, вона не порушувала обов’язків запобіжного заходу у вигляді застави у 30 тисяч грн. та має на утриманні малолітню дитину.
Крім того, Кожушко Н.І. вважає, що дії підприємця Сергія Воробйова, через якого вона і заволоділа 30 тисячами грн. бюджетних коштів, були провокаційними. Адже з 45600 грн. з обласного бюджету, виділених на проведення 18-21 червня 2015 року на Голубих озерах міжнародного молодіжного фестивалю «Молодість. Мир. Майбутнє», який раніше традиційно проводився під Сеньківкою на кордоні з Білоруссю і РФією, реально було витрачено на оренду туристичного обладнання лише 9409 грн.
Повернути зайві кошти до бюджету, як наголосила Кожушко Н.І. у суді, не передбачає чинне законодавство і тому вона планувала отримані готівкою кошти у вигляді «відкату» спрямувати на непередбачувані бюджетом витрати на підготовку і проведення подібних молодіжних фестивалів та передачу волонтерській організації.
До речі, Кожушко Н.І., працюючи під орудою Бориса Атрощенка – найближчого комсомольського соратника екс-міського голови Олександра Соколова, вже мала у 2003 році проблеми з правосуддям через зловживання з розподілом путівок до міжнародного табору "Артек".

Цікаво, що суддя Кулініч Ю.П. не погодився із позицією державного обвинувача, який пропонував призначити міру покарання, пов’язану з реальним позбавленням волі, та звільнив від відбування покарання з випробуванням, встановивши дворічний іспитовий строк.

Як наголосили в прокуратурі області, враховуючи ступінь тяжкості та суспільну небезпеку вчиненого злочину, це рішення суду буде оскаржено у зв’язку із неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, оскільки при призначенні покарання за вчинення корупційного злочину ст. 75 КК України не застосовується.

Символічно, що 29 лютого 2016 року під час судового процесу Кожушко Н.І. захистила в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України дисертацію на тему: "МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА" і здобула науковий ступінь
кандидата наук з державного управління .



Сергій СОЛОМАХА


P.S. Cуддя Кулініч Ю.П 4 лютого ц.р. виправдав полковника міліції Гребенюка Е.Н. у справі розгону чернігівського євромайдану 25 листопада 2013 року по всіх пунктах.
Розгляд апеляції на рішення судді Кулініча Ю.П. призначено на 25 квітня 10-00 в Апеляційному суді Чернігівської області.





Коментарі (0)
avatar