реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Митниця: порушник – «рекордсмен»

10 монет XVIII-XІХ століття, старовинну ікону та медаль «За взятие Кенигсберга» намагався незаконно вивезти за межі України громадянин Російської Федерації. Порушення було виявлено у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі» 12 січня 2011 року співробітниками Чернігівської митниці та прикордонниками під час здійснення митного контролю.

Найбільш цікаво у даному випадку те, що даний громадянин цього року вже вдруге порушив українське митне законодавство. Перший раз - 8 січня 2011 року – коли в’їжджав до України. Тоді у багажному відділенні його автомобіля «Ніссан Мурано» співробітники митниці та прикордонники виявили кортик з радянськими емблемами та штик-ніж для гвинтівки, що мають ознаки холодної зброї. Відносно порушника було складено протокол про порушення митних правил, предмети правопорушення затримані та направлені на експертизу. Друге порушення 34-річний мешканець Петрозаводська скоїв через 4 дні, коли повертався з України додому. Цього разу предмети були розподілені у різних місцях: 9 Російських монет, викарбуваних у XVIII-XІХ століттях, знаходились у багажному відділенні, ікона у металевому окладі розміром 145х178 мм – на задньому сидінні автомобіля, а медаль та монета, датована 1765 роком - у відділенні для перчаток. Жодних документів на право вивезення за межі України предметів, що мають ознаки історико-культурних цінностей, громадянин не мав.

Предмети старовини затримані, відносно порушника, який встановив своєрідний «рекорд», працівниками митниці складено адміністративний протокол за статтями 339 та 340 Митного кодексу України.

Прес-служба Чернігівської митниці







Теги:холодна зброя, митниця, медаль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar