реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Міського голову - ляшківця засуджено на 5 років

Колегією суддів апеляційного суду області 11.02.2016 задоволено апеляційну скаргу прокурора та в частині призначеного покарання скасовано вирок Щорського районного суду, яким посадовця засуджено за отримання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Як встановлено, міський голова Щорса одержав неправомірну вигоду в сумі 18 тис грн за сприяння у прийнятті виконкомом міської ради рішення про визначення місця розташування тимчасового майданчика для роздільного сортування на території полігону твердих побутових відходів.

Вироком місцевого суду від 08.08.2014 за такі дії зловмиснику призначено покарання – 2 роки позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Позбавлено на 1 рік права займати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій та рангу посадової особи місцевого самоврядування.

У зв’язку з м’якістю призначеного покарання прокуратурою області вирок суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку. Однак апеляційний суд області призначене покарання залишив без змін.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 09.06.2015 задовольнив скаргу прокурора і скасував ухвалу апеляційного суду області у зв’язку з безпідставним звільненням посадовця від відбування покарання з іспитовим строком, призначивши новий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції.

За результатами нового розгляду апеляційний суд підтвердив висновки місцевого суду щодо доведеності вини обвинуваченого, призначив за ч. 4 ст. 368 КК України покарання у виді 5 років позбавлення волі та згідно зі ст. 54 КК України позбавив рангу посадової особи місцевого самоврядування.

Колишній міський голова Щорса був ставлеником Радикальної партії Олега Ляшка.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Корупція, РПЛ, Free-2-Play-MMO, місто Щорс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar