реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Міські голови будуть змагатися на полі

Яке місто України прийматиме ІІ-й Чемпіонат Європи з футболу серед мерів міст, буде визначено за підсумками конкурсу. Про це повідомив Чернігівський міський голова Олександр Соколов, який очолює оргкомітет з підготовки до цього футбольного заходу перед фінальною частиною "Євро-2012".
За словами міського голови, основним претендентом, зважаючи на історичну привабливість, близькість до Києва та належну спортивну базу, є Чернігів.

"Проте про своє бажання приймати Чемпіонат з футболу серед мерів європейських міст також заявили Дніпропетровськ та Одеса, тому буде оголошено відповідний конкурс", - сказав О.Соколов, додавши, що конкурсний відбір триватиме до 1 червня.

До організації змагань серед представників місцевого самоврядування України та європейських країн буде залучена Асоціація міст і громад України. Крім того, не виключено, що півфінали змагань відбудуться в Польщі та Україні, а власне фінальний матч буде проведено в нашій країні.

Перший Чемпіонат Європи з футболу серед команд мерів відбувся у 2008 році поблизу міста Зальцбург в Австрії. Ініціатором його проведення виступила Асоціація міст Австрії. Команда українських міських голів на чолі із О.Соколовим у Чемпіонаті Європи з футболу серед команд мерів міст посіла третє місце. Всього у чемпіонаті взяли участь представники 9 європейських країн.

Ірина Синельник




Теги:Євро-2012, асоціація міст, Футбол, Чернігів, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar