реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Миші несуть небезпеку!

Миші можуть розповсюджувати інфекційні захворювання. Наприклад, дуже небезпечний лептоспіроз.

Ця хвороба викликається збудником з роду лептоспір. Миші своїми виділеннями забруднюють продукти харчування. Зараження людини відбувається через слизові оболонки губ, рота, носоглотки, при споживанні інфікованих продуктів. Уражаються нирки, печінка, м’язи людини. Лептоспіри розносяться кров’ю до органів і тканин. Хвороба супроводжується лихоманкою. Інкубаційний період триває 7 – 14 днів. Захворювання починається гостро, з підвищенням температури до 39 градусів, яка в наступні 6 – 10 днів зберігається на високому рівні. З першого дня хвороби спостерігаються загальна слабкість, головний біль, біль у м’язах.

Цю хворобу потрібно відрізняти від інших хвороб, перш за все гепатиту. Усі хворі на лептоспіроз підлягають негайній госпіталізації до лікувальних закладів. Якщо не лікувати хворобу, дуже велика ймовірність летального випадку. Курс антибіотикотерапії триває 7 – 10 днів. Для лікування хворого застосовують пеніцилін, тетрациклін, а при тяжкій інтоксикації застосовують кортикостероїди.

Усім відомо, що хворобу краще попередити, ніж лікувати. Саме тому знищення гризунів, своєчасне виявлення хворих свійських тварин, захист води та харчових продуктів від гризунів є головною зброєю проти цієї небезпечної хвороби.

Данило РИГА,
управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради




Теги:інфекція, лептоспіроз, Миші, гепатит


Читайте також



Коментарі (0)
avatar