реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мир сам не прийде - позиція Народного Руху

ЗАГРОЗИ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ ТА ОБОРОНІ

ПОТРЕБУЮТЬ РІШУЧИХ ДІЙ

Мюнхенська конференція з безпеки, ініціатива окремих представників влади щодо подачі води в окупований Крим, зухвала атака росіян на українські позиції в районі Золотого спонукають заново переосмислити політику української влади щодо національної безпеки та оборони. Президент В. Зеленський та його уряд усіляко демонструють готовність до «мирного розв’язання конфлікту на сході України». В. Зеленський віддав наказ відвести ЗСУ в глиб території України на кількох ділянках лінії фронту. Засудив спроби вирішувати долю України без її участі. Нагадав світові про необхідність вирішувати проблему анексованого Криму, а не обмежуватися висловленням глибокої стурбованості.

Україна поступово втрачає позиції на міжнародній арені. Західні союзники не вважають, що повинні опікуватися боротьбою з країною-агресором і окупантом української землі більше, аніж це робить сама Україна і її влада. Окремо, на руйнування світової підтримки України, працюють пропагандистська та лобістські мережі Російської Федерації.

«Холодний душ» у Мюнхені та атака в районі Золотого на 5-ту річницю Дебальцівської трагедії мають дати владі усвідомлення, що з Росією можна домовитися лише будучи сильним.
На наше переконання мир настає як наслідок або перемоги або поразки.

Народний Рух України впевнений, що мир можна здобути лише перемогою над ворогом. Про це свідчить історичний досвід. Сто років тому українці не змогли здобути перемогу над Росією і втратили національну державу. Настав мир, ціною якого стали десятки мільйонів вбитих, розкуркулених, заморених голодом, замордованих у катівнях і зросійщених українців.

Три роки поспіль Народний Рух України публічно і не публічно вимагав від влади:
• відкритого заклику до світової спільноти ввести миротворчий контингент на всій території окупованого Донбасу окрім участі громадян Російської Федерації.
• Організувати публічну компанію з донесенням до кожного громадянина в країнах НАТО, що Україну зрадили забравши ядерну зброю. Що ці десятки тисяч вбитих на совісті тих, хто залишив нашу країну беззахисною. І через формування публічної думки збільшувати санкційний тиск, обсяги військової допомоги. Домогтися прийняття закону, щоб Україна стала головним союзником США поза НАТО.

Саме про введення миротворців мав закликати світ Президент виступаючи на Генеральній асамблеї ООН, засіданні Нормандського формату та Мюнхенській безпековій конференції.

Введення миротворців мінімізує знущання над українцями на окупованій території та жертви наших воїнів на лінії зіткнення.

Ми бачимо як країна-агресор пручається введенню миротворчого контингенту. Бо ця дія зменшить втрати України. І свідомі того, що вони скористаються правом вето в Раді безпеки ООН.

І цей факт покаже їхнє справжнє обличчя в тому числі і в середині України. Не підтримкою введення «блакитних шоломів» Росія розпишеться у своїй загарбницькій та людоненависницькій позиції.

Саме тому кожен дипломат, кожен політик повинен при можливості запитувати представників Росії: «ЧОМУ ВИ ПРОТИ МИРОТВОРЦІВ?».

Громадяни, журналісти мають запитувати представників п’ятої колони в нашому парламенті, які на маніпулюванні бажанням українців миру здобули підтримку на сході та півдні: «ЧОМУ ВАША ПАРТІЯ НЕ ЗАКЛИКАЄ ВВЕСТИ МИРОТВОРЦІВ НА ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ ОКУПОВАНОГО ДОНБАСУ І НЕ ВИМАГАЄ ЦЬОГО ВІД КРАЇНИ-АГРЕСОРА?».

Потрібна якісна державна інформаційна політика, яка:
• донесе до кожного громадянина, який має іншу позицію чи сумнівається у справжніх намірах Путіна, хто насправді за настання миру;
• викриє агентів країни-агресора.

Ми вітаємо нещодавню заяву керівника МЗС, що він буде підіймати питання миротворців на всій території окупованого Донбасу.

Закликаємо Президента дослухатися до пропозицій Народного Руху України і підійняти на найвищий рівень дискусію з озвучених питань.

Народний Рух України впевнений, що мир можна здобути лише перемогою над ворогом. Про це свідчить історичний досвід. Сто років тому українці не змогли здобути перемогу над Росією і втратили національну державу. Настав мир, ціною якого стали десятки мільйонів вбитих, розкуркулених, заморених голодом, замордованих у катівнях і зросійщених українців.

Мир завойовується так, як були відвойовані українські позиції під Золотим – із застосуванням усієї необхідної військової потуги. Це добрий прецедент для переосмислення діючою владою своєї військової, економічної та гуманітарної політики. Президент і правляча партія мусять продемонструвати готовність не лише на словах, а й на ділі боронити Україну і українців усіма силами, давати гідну відсіч ворогу та проводити національно-орієнтовану, справедливу соціально-економічну та гуманітарну політику.

Голова Політичної партії «Народний Рух України»

Віктор КРИВЕНКО

19 лютого 2020 року м. Львів



Теги:Миротворці, російсько - українська війна, Народний Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar